Bu hafta vizyonda 5 yeni film var. İşte vizyondaki üç yerli ve iki yabancı filmin konuları. 

Hazine Avcıları
Tarihin en büyük ve gerçek hazine avını anlatan Efsane Avcıları’nda; İkinci Dünya Savaşı döneminde, Franklin Delano Roosevelt tarafından Almanya’da Nazi hırsızlarının çaldığı sanat eserlerini kurtarmak ve ait oldukları yere iade etmek için görevlendirilen müze direktörleri ve sanat bilimcilerinden oluşan ve haliyle savaş ve silahlar hakkında en ufak fikri bile olmayan 7 kişilik bir ekibin yaşadıkları tehlikeli yolculuğu anlatılıyor. Savaş ve dram türündeki filmin yönetmeni George Clooney.

Non-Stop: Filmde Neeson, her yirmi dakikada bir uçaktaki birisini öldürmekle tehdit eden esrarengiz bir suçluyu yakalamaya çalışan hava polisi Bill Marks’ı canlandırıyor. Kimin suçlu kimin masum olduğunun bilinmediği ve herkesin bir şüpheli olabileceği bu uçakta Bill Marks, 146 kişinin hayatını kurtarmak için savaşırken kendini hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı büyük bir oyunun içinde buluyor. Aksiyon gerilim türündeki filmin yönetmeni Jaume Collet-Serra 

Soğuk: Soğuk, karlar altında, karanlık bir atmosferde, tüm çıkışsızlığıyla Türkiye´nin sınır şehri Kars´ta geçiyor. Kafkas kültürünün sert ve acımasız ruhu yörenin soğuk iklimiyle uyum içindedir. Kışları çıkışsız bir şehre dönüşmektedir Kars. Üç Rus kız kardeş bu şehirde bir pavyonda çalışır. Hayatında karısından başka bir kadın bilmeyen bir trenyolu işçisi, kardeşlerden en küçüğüne âşık olur. Her şeyi terk edecek kadar tutkuyla bağlanır kıza. Erkek kardeşi ise şehrin belalılarından biridir. Evlenip yuva kurmasına rağmen gece hayatını terk etmemekte, bekâr hayatını sürdürmektedir. O da üç kız kardeşin etrafında dolaşır. Kız kardeşkerden en küçüğü İrina´nın sadece birkaç günü kalmıştır ülkesine dönmek için. Bundan sonrası ne kızların ne de yol işçisi âşığın dilediği gibi gider; işler iyice içinden çıkılmaz bir hal alır. Filmin yönetmeni Uğur Yücel.

Mavi Ring: Kentli, orta sınıf, mazbut bir aile ortamında yetişmiş olan Doktor Pınar, Devlet Hastanesinde uzman doktor olarak çalışmaktadır. Doktor Pınar, bir gece yarısı, çalıştığı hastanenin başhekimliğinin resmi yazısı ile kendisini bir hapishanenin toplu sevkinde görevli bulur. Katıldığı sevk, açlık grevinde bir ayını doldurmuş olan politik mahkumların kanlı bir operasyonla teslim alınıp, toplu halde başka bir kente sürgün edilmesidir. Şiddet dolu bu yolculuk, Pınar´ın; iktidar, insan, adalet, ahlak, vicdan gibi temel konularda ciddi bir sorgulamaya girmesine yol açacaktır. Dram türündeki filmi Ömer Leventoğlu yönetiyor.

Ammar: Cin Tarikatı
: Feride, sevgilisi, ev arkadaşı ve arasını yapmayı düşündüğü Barkın ile haftasonu bir dağ evine gitmeye karar verirler. Fakat istenmeyen sürpriz misafir Canan'ın gelmesiyle yolculuk gergin başlar. Bu klasik başlangıç daha önce şahit olmadığımız türden bir bulmacaya Feride´nin gözünden bizi davet eder. Birbiri ardına gelişen korkunç olaylar başta Feride olmak üzere herkesi içinden çıkması imkansız olan, adeta bir labirentin içine hapseder. Korku türündeki filmin yönetmeni Özgür Bakar