Prison Break dizisiyle tanınan aktör Wentworth Miller, eşcinsel olduğunu açıkladı.

41 yaşındaki aktör, St. Petersburg Uluslararası Film Festivali’nin davetine cevaben yazdığı mektupta bir eşcinsel olarak bu daveti kabul edemeyeceğini söyledi, Rusya hükümetinin LGBT’lere yönelik tavrını eleştirdi.

Miller’ın mektubunun tam metni şöyle:

''Bayan Averbakh;

Nazik davetiniz için teşekkürler. Geçmişte Rusya’yı ziyaret etmekten memnun olan ve Rus kökenleri olan biri olarak, davetinizi kabul etmek beni mutlu ederdi. Ancak, bir eşcinsel olarak bu daveti reddetmek zorundayım.

Rusya hükümetinin eşcinsel kadın ve erkeklere yönelik tavrı beni derinden üzüyor. Bu durum kesinlikle kabul edilemez ve benim gibi insanların açıkça yaşamak ve sevmek gibi temel haklarının inkar edildiği bir ülkede düzenlenen bir kutlamaya katılamam.

Eğer bir gün koşullar değişirse, ben de farklı bir tercih yapabilirim.

O zamana kadar…

Wentworth Miller ''

Dünya çapında LGBT hakları örgütü GLAAD’dan Wilson Cruz, “Miller’ın bu cesur hareketi, Rusya’da şiddetle yüz yüze olan LGBT’lere yalnız olmadıklarına dair güçlü bir mesaj yolladı” dedi.

Rusya’da eşcinselliğe yönelik bilgilerin paylaşılmasını ve LGBT hakları için etkinlikler yapılması yasaklayan yasa tasarısı Haziran 2013’te 436 evet, 1 çekimser ve 0 hayır oyuyla parlamentodan geçmişti. (Bianet)