Konser ve tiyatro biletlerinin satışını internet üzerinden yapan Biletix firması, Grup Yorum'a ilginç bir ambargo uyguluyor.

Protest müzik grubu Grup Yorum, bir üyelerinin gözaltına alınmasını protesto ettikleri açıklamada, ilginç bir bilgiyi de basın mensuplarıyla paylaştı. Grup Yorum, Malatya'da üniversiteli gençlerin DHKP-C üyesi olmasıyla suçlanmasının ardından hapis cezası aldıklarını hatırlattı. Yorum üyeleri, "Malatya'daki gençlere yönelik suçlamalar arasında Grup Yorum bileti satmak ve örgütü yardım etmek de var. Bu açık bir baskıdır" ifadesini kullandı.

Gerçek Gündem’in haberine göre, üyeleri Seçkin Aydoğan'ın da bir süre önce gözaltına alındığını belirten Grup Yorum üyeleri, basına ilginç bir bilgi verdi. Grup Yorum üyeleri şunu söyledi:

"Malatya'da gençlerin biletlerimizi sattıkları için ceza alması sonrası, biletix firması da ambargo uygulamaya başladı. Biletix adlı firma, konser biletlerimizi artık satmıyor. Gerekçe olarak ise (örgüte yardım suçu işlemek istemiyoruz) deniliyor. Artık konser bileti satmak bile suçlanma korkusu yaratıyor."

SSK'cılar
"Sivil Sansür Kurulu" gibi hareket eden sadece Biletix değil.

Daha önce de Nezih Kitabevi Metis Yayınları'nın Nefret Suçlarına Karşı Ajanda'sını satmayacağını duyurmuştu. Gerekçesi şöyleydi: “Kurumumuz tüm faaliyetlerini Türkiye yasaları ve ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği ilke ve düşünceler doğrultusunda yürütmektedir."

 

Biletix’in bu tavrına twitter’dan anında tepki yağdı:

 

Biletix yanlış yaptın bilader.. Faşistler konsere sergiye gitmez..@biletix

 

Biletix şike yapan takımların biletlerini satmayacağım der mi acaba?

 

ben de faşizme kaynak sağladığı gerekçesiyle bundan böyle@biletix ten bilet satın almayacağım.

 

Engizisyon biletçisi @biletix

 

yok artik ya, @biletix grup yorum bileti satmayacakmis, bilet alacaklardan da savciliktan temiz kagidi mi isteyecekler, bu ne densizlik!