Gün içinde “Biletix’ten Grup Yorum’a ambargo!” başlıklı haberimizi (burada >>>) yayınlarken Biletix’i 2 kere aradık, bir kez de mail göndererek görüş istedik.

 

Biletix önce böyle bir şey yok demişti. Daha sonra “biz size döneceğiz” dedi.

 

Konu haber olup yoğun tepkiler oluşmaya başladıktan sonra, 21.38’de de Biletix’ten mail ile açıklama yapıldı.

 

Biletix bu konuda oluşan tepkiler ve firmalarına yönelik boykot çağrıları nedeniyle yöneldikleri yanlıştan dönecekleri izlenimi veren “Satışın önünde hukuki bir engel olup olmadığının netleşmesinin ardından, her ticari işletme gibi organizasyon ile ilgili son kararımızı alarak uygulamaya koyacağız” ifadelerini kullandı.

 

İşte Biletix Müşteri Hizmetleri’nden gelen açıklama:

 

“Düzenlenmesi planlanan Grup Yorum konseri biletlerinin tarafımızca satışının engellendiğini içeren haberler ve sosyal medyada bu yönde başlatılan boykot kampanyasını üzülerek takip etmekteyiz.

 

Grup Yorum konser biletlerinin satışına ambargo koyduğumuza yönelik açıklama ve yorumlar, hiçbir doğruluk payı içermemektedir. 9 Şubat 2012 tarihinde firmamıza gelen bu satış talebini değerlendirmeye alarak, konuyla ilgili çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız.

 

Konunun hassasiyeti göz önünde bulundurularak, basına da yansımış olan yargı kararının içeriğinin anlaşılması ve şirketimizin faaliyetlerine olan etkisini netleştirmek amacıyla, başvurumuza paralel olarak firmamız avukatları çalışmalarına başlamışlardır. Satışın önünde hukuki bir engel olup olmadığının netleşmesinin ardından, her ticari işletme gibi organizasyon ile ilgili son kararımızı alarak uygulamaya koyacağız.”

DEMOKRAT HABER