RTÜK, kararını "çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verebilir" ilkesine dayandırdı.

Bu ceza ardından dizinin 20.00 olan yayın saatinin 22.00 sonrasına çekilmesi gündemde.

Aslında RTÜK'ten önce Zaman gazetesi harekete geçmişti. Gazete "Polisleri kötü gösteriyor" iddiasıyla yayınlar yaptı. "Alkolik polis imajı gençlere kötü örnek" başlıklı haberler hazırlamıştı.

Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar da dizide "gizli kodlar" olduğu iddiasında bularak "masum bir senaryo" değil demişti.

Dizideki Harun'un türbanlı bir kızla yaptığı sohbet 'cemaate destek' olarak basına yansıyınca da, uzun süre, Behzat Ç.’nin Fettullahçı olduğu ‘geyik’leri yayılmış, ardından da dizinin 30'uncu bölümünde savcı Canan ve Behzat sevişmiti. Bu sefer medyanın başlığı şöyleydi: “Behzat Ç, Fethullahçı iddialarına sevişerek yanıt verdi!”

Sonuçta dizi, güncel gelişmeleri senaryosuna taşımaya devam ediyor. Belki de hakkındaki tartışmalara senaryosundan cevap veriyor. Ancak, ne yaparsa yapsın kutuplaşmış Türkiye’nin tarafları tarafından “şucu, bucu” olarak suçlanmaktan kurtulamıyor. Birileri Fethullahçı olmakla suçlarken, Fethullahçı bilenenler dizinin aleyhine yayınlar yapıyor.

Behzat Ç.’nin hikayesi bu yönüyle de tam da Türkiye’yi yansıtıyor…

Behzat Ç. tartışmalarına şimdi de RTÜK dahil oldu. Dizi böylece fenomen olmaya doğru yoluna emin adımlarla devam ediyor.

PEKİ BEHZAT Ç. KİM?

Behzat, Emrah Serbes'in "Her Temas İz Bırakır" ve "Son Hafriyat" isimli polisiye romanlarından bir kahraman.

Behzat, asi, ağzı bozuk ama onurlu, haksızlıklara tahammülü olmayan, bildiğini okuyan bir cinayet bürosu komiseri.

Dizideki polisler, alışageldiğimiz polis dizilerindeki polislerden farklılar; onlar gibi edebi konuşmuyorlar, “lanlı lunlu” hitap ediyorlar birbirlerine... Behzat Ç'deki karakterler lüks evler yerine gecekonduda oturuyorlar; öyle cip sahibi de değiller, devletin verdiği araba dışında, şahsi araçları yok. Behzat Ç.'nin polisleri hayatın gerçeklerini sunuyor.

Dizi Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi gelişmeleri de ekrana yansıtıyor. Emniyet içindeki kadrolaşma, HES'ler, Hrant Dink Cinayeti, gazetecilerin tutuklanmasına göndermeler yapılıyor. Behzat Ç. de bazı isimleri rahatsız eden bir karakter.

Birileri dizi hakkında komplo teorileri üretedursun, Kanal 24'te Kafa Dengi programında Emrah Serbes’le oldukça kapsamlı bir söyleşi yapıldı. NTV’deki "Banu Güven’le Artı Programı" da Emrah Serbes’i konuk edenlerdendi.

DEMOKRAT HABER