Final bölümündeki sürprizler uzun süre konuşulacak... Dizide yine devlet ve emniyet içindeki gruplaşmalar ve onların iç savaşları ve ayak oyunları ele alındı.

 

Behzat Ç.'nin Pazar akşamı yayınlanan sezon finalinde büyük bir şok yaşandı. Behzat, haksız bir suçlamayla cezaevine giren karısı Savcı Esra'yı kurtarmak isterken her yolu denedi. Ercüment'i saklandığı evinde bulan Behzat, Organize ekiplerinin devreye girmesiyle son anda engellendi. Evden çıkışta ise kendisini öldürmek isteyenler tarafından kaçırılan Behzat'ı ekip arkadaşları Ercüment'in bilgi vermesiyle kurtardı. Meslekten ayrılan Behzat odasını toplayarak emniyete veda etti.

 

SAVCI ESRA ÖLDÜRÜLDÜ

Kendisine yumruk atan Behzat'tan bunun hesabını soracağını söyleyen Ercüment ise asıl sürprizi dizinin sonunda yaptı. Behzat eline gelen belgelerle, karısı Esra'yı cezaevinden çıkarmayı başardı. Ekip arkadaşları ve abisiyle birlikte cezaevi kapısında Esra'nın çıkmasını bekleyen Behzat, karısına kavuşacağı sırada Esra uzaktan vurularak öldürüldü. Karısı kolları arasında can veren Behzat, kızının kaybından sonra ikinci büyük acıyı yaşadı.

 

BEHZAT'IN ANNESİ YAŞIYOR

Dizinin finalindeki bir diğer sürpriz ise geçtiğimiz hafta Ercüment'in adamı olduğu sanılan kişi tarafından hastane odasında öldürülen Behzat'ın annesinin hayatta olmasıydı. Ercüment'in adamı olan kişi anne Ç.'yi telefonla arayarak Savcı Esra'nın öldürüldüğünü haber verdi. Herkesin öldü sandığı derin devlet Anne Ç. büyük üzüntü yaşarken, Ercüment ve Memduh Başgan ise cezaevi yakınlarından Esra'nın öldüğünü gördükten sonra minibüsle ayrıldı. Eşini kaybeden Behzat'ın önümüzdeki sezon intikam planları yapacağı kesin. Ercüment'in dizideki fonksiyonu bitmediği için önümüzdeki sezon da Behzat Ç.'de konuk oyuncu olarak yer almaya devam edecek.

 

(tvaktuel)