Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Muhteşem Yüzyıl dizisine sert eleştiriler yöneltip yetkilileri göreve davet etmesinden sonra yayınlanan Behzat Ç.’nin bu bölümünden sonra ne diyeceği merak konusu.

Yazar Emrah Serbes'in KCK konusunu işleyeceklerini açıkladığı Behzat Ç.'nin 80. bölümü büyük ilgi gördü.

Dizinin son bölümünde Emniyet Amiri Behzat Ç. ve ekibi tutuklanan Kübra Hoca ve ana dilde eğitim hakkı için gösteri yaparken bıçaklanarak öldürülen bir gencin katilini aradı. Öldürülen gencin eski bir polisin kızıyla beraber olduğu ortaya çıktı. Emekli polisin kızının Alevi Kürt biriyle evlenmemesi için sevdiği kişiyi akrabasına öldürttüğü öğrenildi. Dönercilik yapan katil, Kürt olduğu için bıçakladığı genç yüzünden kendisini yumruklayan 'Hay ben senin vicdanına' diye başlayarak küfür eden Behzat Ç.'ye 'Sen kimden yanasın?' diye sordu. Bu soruya Behzat Ç.'nin verdiği 'Gençlerden yanayım. En kötü UEFA diyorum' cevabı gecenin en çok paylaşılan tweet'lerinin başında yer aldı.

'SEN KÜRDE BENZEMİYORSUN'

Cinayete azmettiren emekli polis tutuklanırken kızının Alevi Kürt bir gençle evlenmemesi için suç işlediğini söyledi. Bunun üzerine dizinin kadrosuna bu sezon katılan sarışın renkli gözlü oyuncu Engin Öztürk 'Ben de Kürdüm' dedi. Emekli polis 'Sen hiç Kürde benzemiyorsun' diye karşılık verince o da 'Ben beyaz Kürdüm' yanıtıyla adamı şoke etti. Dizideki bu replik de sosyal medyada en çok paylaşılan tweet'ler arasında yer aldı.

İşte Twitter’dan bazı Behzat Ç. Yorumları: