Geçen yıl 23 Nisan kutlamalarını boykot eden BDP’lilere, Twitter’daki hesabından hakaret eden Köse hakkında karar çıktı.

23 Nisan kutlamalarını boykot eden BDP’lilere, twitter’daki hesabında ‘o... çocukları’ diyen Erol Köse'nin davasında takipsizlik kararı çıktı.

BDP KARARA İTİRAZ ETTİ

Çağdaş Hukukçular Derneği, ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama ve hakaret’ten Erol Köse’nin suç duyurusunda bulunmuştu. Ankara Başsavcılığı, BDP’nin ‘hükmi bir şahsiyet’ olduğunu, hakaret suçunun mağdurununsa ‘özel şahıs’ olması gerektiği belirterek, takipsizlik kararı vermişti.

ÇHD Ankara Şubesi ise “Şüpheli, BDP’lilere yönelik bu hakareti ile açıkça BDP’ye oy veren halkın bir kesimini aşağılamış, kin ve düşmanlığa sevk etmiştir. BDP bir siyasi partidir. Bu kararı alan da yöneticileridir ve suçun mağdurudur” diyerek takipsizlik kararına itiraz etti.

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi ise savcılığın takipsizlik kararında vurguladığı gerekçeleri hukuka uygun bularak itirazı reddetti.

BDP'LİLER HALKIN AŞAĞILANABİLEN BİR KESİMİ Mİ?

İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi, piyanist ve besteci Fazıl Say'ın kendisine ait olmayan, takipçilerinin yazdığı ve retweet ettiği mesajları gerekçe göstererek "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığı" iddiasıyla yargılandığı davada, 10 ay hapisle cezalandırılmasını kararlaştırmıştı.

HAKARET ETMİŞTİ

Kendisini müzik yapımcısı olarak tanımlayan Erol Köse, geçtiğimiz yıl BDP'nin resmi 23 Nisan törenlerine katılmamasına ilişkin Twitter'da "BDP 23 Nisan kutlamalarına katılmama kararı almış. İsabet olmuş. Atatürk 23 Nisan'ı Türk çocuklarına armağan etmişti, o... çocuklarına değil" yazmıştı. Köse, ırkçı olduğu yönündeki eleştirileri ise "evet ırkçıyım" diyerek yanıtlamıştı.

Twitter'da sayısız etiket ile protesto edilen Erol Köse, benzer mesajlar yazmaya devam ederken büyük tepki toplayan ve Kürt çocuklarına ve BDP'lilere hakaret niteliği taşıyan tweet'ini silmişti.

BİLGİSAYARINA EL KONULMUŞTU

Daha önce de Bülent Ersoy, Seda Sayan, Hülya Avşar gibi birçok ünlü isim tarafından şikayet edilen Erol Köse'nin bilgisayarına 2 gün önce el konulmuştu.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından ünlü isimlere yönelik yaptığı saldırılar ve iftiralarla sık sık gündeme gelen Erol Köse'nin evindeki bilgisayara, incelenmek üzere polis tarafından el konulmuştu.

ERSOY DA ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gelen ünlü sanatçı Bülent Ersoy da, kendisine twitter hesabı üzerinden hakaret ettiğini iddia ederek, yapımcı Erol Köse'den şikayetçi olmuştu.