Barış İçin Yazarlar standında fuar boyunca 35 yazar, dayanışma amacıyla Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay’ın kitaplarını imzalayacak. Standın ikinci gün yazarları Nermin Yıldırım, Burhan Sönmez, Ayşe Kulin ve Ahmet Mümtaz Taylan’dan oluştu.

Yazarlar kitapları, özgürlük talebi içeren özlü sözlerle, kimi zaman çizdikleri resimlerle veya okuyucuyu motive edici cümleler kurarak imzaladı. Bugün ki imzada “Yazarlara kuşlar gibi özgür olmak yakışır”, “geleceğin yazar hanımına” gibi sözler yer aldı.

Vedat Aydemir'in Everensel'de yer alan haberine göre, stantta bulunan yazarlar katılımın düşük olduğunu belirterek katılımcıları stantlarına davet etti. Standa genç okuyucuların ilgisi fazla oldu.  

‘KELİMELERE ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ’

Yazar Ayşe Kulin, destek amacıyla burada olduklarını belirterek “keşke bu desteklerin bir faydasını görsek” dedi.

Oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan ise, “bir yazarı tutuklamak, okurunu da tutuklamak demektir” dedi. Taylan, yazarların ve okuyucularının tutuklu olduğu bir ülkenin özgür olmayacağını belirtti.

Dayanışma için standa bulunan yazarlardan Burhan Sönmez, Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay’ın tutuklu olduğu günden beri ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. “Elimizden gelen tek şey yazmak ve konuşmak” diyen Sönmez, kitap fuarının bu açından en önemli yer olduğunu söyledi. Okuyuculara seslenen Sönmez, “kitaplar ve yazarlarına sahip çıkın ve kitaplardaki sözlere sahip çıkın böylece yazar ve okur arasındaki köprü üzerinde duruyoruz” dedi.

Yazar Nermin Yıldırım, on gün boyunca standa farklı yazarların dayanışma için kitap imzalayacağını hatırlatarak, dayanışma için ellerinden gelenin bu olduğunu söyledi. Yıldırım, adalet talep ettiklerini belirterek “kelimelere özgürlük istiyoruz” dedi.