Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Barış Akarsu'nun Bartın'ın Amasra ilçesindeki evinden kişisel eşyalarının çalınmasına ilişkin bir kişi yakalandı.

4 Temmuz 2007 tarihinde yaşamını yitiren Barış Akarsu'nun Amasra'da annesinin yaşadığı evine 7  Ağustos'ta hırsız girmesi üzerine emniyet ekipleri çalışma başlattı. Çevredeki güvenlik ve MOBESE kayıtlarını inceleyen ekipler, şüphelinin Adem E. olduğunu tespit etti. Ekipler, Adem E'yi Ankara'da operasyonla gözaltına alarak Bartın'a getirdi.

Zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Bu arada olayla ilgili bir şüphelinin arandığı bildirildi.

NE OLMUŞTU?

Bodrum’da 29 Haziran 2007’de 28’inci doğum gününü kutladığı gece geçirdiği kazada yaralandıktan sonra 4 Temmuz’da yaşamını yitiren Barış Akarsu’nun annesi Hatice Akarsu’nun Amasra’daki evi soyuldu

Hatice Akarsu, geçen hafta çarşamba ve pazar günleri arasında Akkonak Köyü’nde olduğu sırada Kum Mahallesi’nde bulunan 5 katlı apartmanın üst katındaki eve kilidi kırarak giren kimliği belirsiz kişiler, Barış Akarsu’nun değerli takıları ve ödüllerini alıp kaçtı. Köyden döndüğünde aynı zamanda Barış Akarsu sevenlerinin ziyaretine açık müze olarak kullandığı evinde oğlunun künye, kolye, yüzük, küpe gibi değerli tüm takıları ve ödüllerinin çalındığını gören Hatice Akarsu, polise haber vermişti.

Barış Akarsu'nun annesi gözyaşları içinde hırsızlara seslenmiş, “Ben onlarla yatıp kalkıyorum. Ne olur bana acıyın. Benim oğlumun onlar. Sakın takmayın. Bir değeri yok onların" demişti.