Mimarlar Odası Ankara Şubesi ile sanatçıların yaklaşık 3 yıldır “Halkındır, satılamaz” mücadelesini verdiği, otel ya da alışveriş merkezi yapılacağı dile getirilen Ankara’nın en önemli iki tiyatro sahnesi, Akün ve Şinasi’de perdeler açılmaya devam edecek.

Selda Güneysu'nun Cumhuriyet’te yer alan haberine göre, Mülkiyeti Emek İnşaat A.Ş’de bulunan ve geçen kasım ayında sahnelerin de yer aldığı binayı 33 milyon 200 bin TL’ye satın alan Maritza İnşaat’ın ortaklarından Ahmet Meriç, “Devlet Tiyatroları (DT) ile kontratımızı 10 yıllığına yeniledik. Akün ve Şinasi’de perdeler kapanmayacak. Rantı değil, sanatı düşündük” dedi.

Mülkiyeti Emek İnşaat A.Ş’de bulunan Ankara’nın en önemli iki tiyatro sahnesi, Akün ve Şinasi sahnelerinin satışı için 4 kez ihaleye çıkılmıştı. İhaleler her seferinde sanatçılar ve başta Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Devlet Tiyatroları Sanatçıları Derneği, Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Yardımlaşma Vakfı olmak üzere pek çok sivil toplum örgütlerince protesto edilmişti. Sanatçılar, Akün ve Şinasi sahneleri önünde yaptığı eylemlerde “Akün ve Şinasi halkındır, satılamaz” demişlerdi.