Ermeni müzisyen Aram Tigran adına Diyarbakır’da düzenlenen Sanat Günleri’nün dördüncüsü bugün başlıyor. Etkinlikte konser, tiyatro ve film gösterimleri olacak, etkinliğin özel konuğu ise müzisyen Mikail Aslan.

Ailesi 1915’te Diyarbakır’dan Suriye’nin Kamışlı (Qamişlo) kentine göçen ve Ermenice, Kürtçe, Arpça, Süryanice ve Yunanca şarkılar söyleyen Ermeni müzisyen Aram Tigran adına Diyarbakır’da düzenlenen Sanat Günleri başlıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Aram Tigran Kent Konservatuarı’nın bu sene dördüncüsünü düzenlediği etkinlikte konser, tiyatro ve film gösterimleri gerçekleşecek. Bu seneki özel konuk ise müzisyen Mikail Aslan.

PROGRAM 

* Bu akşam saat 18.00’da Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda Aram Tigran Kent Konservatuarı Çocuk Müzik Bölümü öğrencilerinin konseriyle başlayacak.

* Saat 20.00’de aynı yerde bu kez konservatuardaki yetişkinler, konser verecek. Konsere sanatçı Mikail Aslan da konuk sanatçı olarak katılacak.

* 11 Haziran Perşembe akşamı 19.30’da Cegerxwin Kültür Merkezi Salonu’nda Aram Tigran Kent Konservatuarı ve Cegerxwîn Kültür Merkezi Sinema Bölümü öğrencilerinin hazırladığı film gösterimi yapılacak.

* 12 Haziran Cuma akşamı 20.00’da Surp Giragos Kilisesi’nde Neşet Güçmen, Yekbun Avşar ve Şervan Taşkıran’ın uduna Azat Yılmazı’ın perküsyonla eşlik ettiği ‘Trio Ud’ dinletisi yapılacak.

* 13 Haziran Cumartesi 14.00’da Burhan Karadeniz Cep Sineması’nda Aram Tigran Kent Konservatuarı ve Cegerxwîn Kültür Merkezi Sinema Bölümü öğrencilerinin hazırladığı filmin gösterimi tekrarlanacak.