Beyoğlu Belediyesi'nce bugün, “Başkanlık binasının restorasyonu ile birlikte oluşturulan sergi salonunda” Ara Güler’in 65 fotoğrafından oluşan Geçmişten Günümüzesergisinin açılışı yapıldı.

Fotoğraflardan birçoğunun ilk kez sergilendiği söylense de, bu önemli eserlerin hangileri olduğu belirtilmedi.

Oldukça az kişinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte aynı zamanda Ara Güler’e “Beyoğlu Nişanı ve Üstün Hizmet Beratı” verildi.

Beyoğlu Belediye Meclisi’nin kararıyla Ara Güler’e takdim edildiği söylenen bu unvan, ilk kez verilmekte.

“İnsanlığa yapılan her katkının, tüm dillerin ve renklerin merkezi olan Beyoğlu’na da yapıldığını” söyleyen Ahmet Misbah Demircan’dan nişanı alan Ara Güler, ne diyeceğini bilemediğini, zira böyle bir ödül alacağından haberdar edilmediğini söyledi.

DOĞUŞ GRUBU İLE ANLAŞMA BOZULMAMIŞ
Kulturservisi.com'dan Haziran Düzkan toplantının ardından Ara Güler’e yakın zaman önce Doğuş Grubu ile yaptığı anlaşmayı iptal ettiğine yönelik haberleri sorma fırsatı buldu.

Ara Güler’in arşivinin Doğuş Grubu tarafından kurulacak bir müzeye aktarılacağı basına yansımış, ancak Ara Güler’in bu anlaşmayı bozduğu iddia edilmişti.

Ara Güler, Haziran Düzkan'ın bu konudaki sorusu üzerine “Anlaşmam filan bozulmadı, devam ediyor. Bir gazetecinin haberi, böyle şeylere inanmayın” yanıtını verdi.

“Geçmişten Günümüze” sergisi 10 Aralık'a kadar görülebilir. (Kaynak: kulturservisi.com)