Yıllarca çobanlık yapan, halen konar - göçer kültürü yaşatan, üçtelli sazın çığlığını dünyaya duyurmak için yollara düşen Ali Ulutaş, Osman Kırca, Yusuf İhsan Bodur ve genç kuşak üçtelli icracıları arasında yer alan Mehmet Günay Eser, “Anadolu’dan Üçtelli Ezgiler” adlı albümde bir araya geldi.

Daha önce AKAD ve Müzik Köyü’nün sahiplendiği birçok organizasyonda müzikseverlerle buluşan üçtelli sazın ustaları; şimdi  usta-çırak ilişkisinden beslenen bu albümle “üçtelli” gibi kadim bir enstrümanın taşıdığı tüm zenginliği geleceğe taşıyor.

“Anadolu’dan Üçtelli Ezgiler’’ adlı albümde, yerel ezgilerin yanı sıra yaşamlarını “üçtelli”ye adamış icracıların kendi besteleri de yer alıyor.

Üçtelli sazın ustası, Fethiyeli Ramazan Güngör ve  UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi Hayri Dev bestelerinin de yer aldığı adeta arkeolojik bir çalışma niteliğindeki bu albüm 15 Eylül’den itibaren Mistika Müzik etiketiyle yayımlanacak. Ali Ulutaş, Osman Kırca, Dost Ali Yaşar ve Mehmet Günay Eser’den oluşan üçtelli ekibi 19-26 Eylül tarihlerinde de Güney Kore’de gerçekleşecek olan Jeonju International Sorifestival’de Anadolu’nun eşsiz ezgilerini üçtelli sazlarıyla duyuracak.

(Kaynak: Kültür Servisi)