Altın Portakal Film Festivali’nde ulusal uzun metraj gösterim bölümünde yönetmenliğini Murat Eroğlu’nun yaptığı “Şafakla Dönenler”m filminin ekibi sahneye 'Kobanê' yazılı tişörtlerle çıktı.

Reyan Tuvi'nin Gezi olaylarını anlattığı 'Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek' isimli belgeseli üzerinden sansür tartışmalarının yaşandığı Altın Portakal Film Festivali’nde dün gece de Kobani'ye destek eylemi vardı.

Festivalin Ulusal Uzun Metraj gösterim bölümünde yönetmenliğini Murat Eroğlu'nun yaptığı 'Şafakla Dönenler' filminin ekibi sahneye 'Kobanê' yazılı tişörtlerle çıkarak Kobani'ye destek eylemi gerçekleştirdi.

Film ekibinden başrol oyuncusu Mehmeh Ünal, Kobani'ye gerekli tüm yardımların yapılması gerektiğini söyledi. Kobani'de yaşananların insanlık trajedisi olduğunu ifade eden Ünal şunları söyledi:

"Ortadoğu'da bir savaş yaşanmaktadır. Bu savaşta her gün insanlar ölmektedir. Son zamanlarda ise Kürtler bu savaşın ortasında yapayalnız kalmışlardır. Özelikle Kobanê'de yaşananlar bir insanlık trajedisidir. Tüm dünyanın gözü önünde bir halk katliamla karşı karşıya kalmakta ve çetelere karşı yok olma mücadelesi vermektedir. Biz sanatçılar olarak bu olaya sessiz kalamayız derhal Kobanê'ye gerekli tüm yardımların yapılması gerekiyor. Bunun için tüm dünya kamuoyunun harekete geçmesi gerekiyor aksi takdirde her şey için çok geç olabilir. Bu ülkenin aydını, sanatçısı her zaman ezilenin, ötekileştirilenin yanında olmalıdır. Bu katliama sesiz kalınması halinde ise bu ülkede başta aydın ve sanatçı kimliğinin yeniden tartışılması ve tanımlaması gerekmektedir." (ANF)