4. Uluslararası Gençlik Filmleri Festivali, perdelerini bu sene Ali İsmail Korkmaz’la açıyor!

Eskişehir’de galası gerçekleştirilen Ali İsmail Korkmaz belgeseli, bugün İstanbul’da ilk kez gençliğin festivalinde Ali İsmail’in abisi Gürkan Korkmaz’ın da katılımıyla izleyiciyle buluşacak. Festival açılışı saat 18.30’da, Beşiktaş Kültür Merkezi’nde yapılacak.

“Direniş perdede” sloganıyla gerçekleştirilecek olan festival açılışından sonra, İstanbul’un birçok üniversitesinde film gösterimleri gerçekleştirilecek. Galanın sunuculuğunu oyuncu Emre Canpolat yapacak. Ayrıca galada Grup Abdal da Ali İsmail Korkmaz ile özdeşlemiş türküsü “Mağusa Limanı”nı söyleyecek. Festivalin açılışında Galata Fotoğrafhanesi’nin Gezi direnişi fotoğraflarından oluşan sergisi de yer alacak.

FESTİVAL NERELERDE VAR?

Sponsorsuz, yarışmasız, ücretsiz düzenlenen festival bu sene de gönüllüleriyle beraber direnişin ruhunu sinemayla yaşatmaya devam ediyor. 3 yılda, 17 il ve 30 gösterim yerine ulaşan festival daha öncesinde “Gençliğin sesi perdede” diyerek yola çıkmıştı. Daha sonrasında “Yasak” ve geçen sene de “Barış” temasıyla sinemaseverlerle buluştu. Mart ayında Eskişehir, İstanbul ve İzmir’de açılışını yapacak olan festival yeni duraklarıyla Nisan ve Mayıs aylarında da devam edecek. Kesinleşen iller arasında Zonguldak, Denizli, Edirne, Bolu, Konya, Adana, Mersin, Trabzon, Kocaeli ve Bursa yer alıyor. Kayseri ve Kırşehir ise bu yıl ilk kez GFF’e katılan iller.

FESTİVALDE NELER VAR?

Festivalde bu yıl ustalara saygı kuşağında Yılmaz Güney’in Umut filmi, genç yönetmenlerden kısalar, Kolektif Sinema kısa seçkileri, yurtdışından uzun metrajlı filmler ve Türkiye’den uzun metrajların yanı sıra Eymir Neden Paylaşılamadı?, ODTÜ Ayakta, Ekümenopolis gibi belgeseller de gösterilecek.