Akbank Sanat, Rus küratör Katya Krupennikova’nın ‘Post-Peace’ (Barış Sonrası) adlı sergisini iptal etti. Gerekçe: ‘Türkiye’deki siyasi atmosfer’.

Krupennikova, sosyal medya hesabından, 2015 Akbank Sanat Uluslararası Küratör Yarışması’nı kazanan sergisinin iptal edildiğini duyurdu.

KÜRATÖR: SANSÜR

Facebook hesabından Akbank Sanat’ın yaptığı açıklamayı da yayınlayıp ‘bir sansür uygulaması’ diye niteleyen Katya Krupennikova, 1 Mart’ta açılması planlanan sergisi iptal edildiği için üzgün olduğunu yazdı.




AKBANK SANAT: DUYARLILIK

Akbank Sanat da Sanatatak’a bir açıklama yaptı ve “Ülkemizde yaşanan hassas döneme duyarlı değerlendirmeler sonucu serginin yapılmaması yönünde karar alınmıştır” dedi.

Akbank Sanat tarafından kendisine ulaştırılan ‘iptal’ gerekçesinde, “Ankara’da yaşanan son terör saldırısı sebebiyle bu olayın hatırasının kişilerin hafızasında henüz çok taze olduğu ve yaşanan duygusal artçı şoklardan ötürü oluşan yas durumu sebebiyle, ülkedeki birçok sanat ve kültür etkinliğinin iptal edildiği” dendiğini, ancak aynı kurumun kendi etkinliklerini sürdürdüğünü vurgulayan Rus küratör, “Gelecek haftaya programlanan film festivali gerçekleştirilecek” dedi.