Grup Yorum’un 30’uncu yılını kutlamak için bugün İstanbul’daki Bakırköy Halk Pazarı’nda vereceği konsere, ABD'li ünlü folk sanatçısı Joan Baez de konser yasaklamalarını protesto etmek için destek verecek.

Grup Yorum’un 30’uncu yılını kutlamak için 28 Haziran’da İstanbul’daki Bakırköy Halk Pazarı’nda vermek istediği büyük konsere, İstanbul Valiliği’nce "toplumun tepkisine yol açıp infial yaratabileceği" gerekçesiyle izin verilmemişti. Grup Yorum, kararın iptali ve yürürlüğünün durdurulması için Yenibosna’daki İstanbul İdare Mahkemesi’ne başvurmuştu.

4. İdare Mahkemesi iseİstanbul Valiliği’nin "toplumun tepkisine yol açıp infial yaratabileceği" gerekçesiyle Grup Yorum’un bugün yapmayı planladığı konsere izin vermemesine ilişkin kararının yürütmesini durdurdu. Kararın durdurulması nedeniyle Grup Yorum’un bugün Bakırköy Halk Pazarı’nda vereceği konser için yasal bir engel kalmadı.

Hürriyet'teki habere göre bugün, müzikseverlerle buluşmaya hazırlanan Grup Yorum’a ABD'li ünlü folk sanatçısı Joan Baez’den destek geldi.  22. İstanbul Caz Festivali kapsamında 1 Temmuz'da Harbiye'de sahne alacak Baez, bugün Grup Yorum’a ait 'Uğurlama' adlı şarkısını seslendirecek.