Fotoğraf Vakfı, Galata Fotoğrafhanesi, Nar Photos ve Van Fotoğrafçılar Kulübü'nün ortak çalışması olan "Faili Belli Roboskî Katliamı" Fotoğraf Sergisi, 28 Aralık'ta eş zamanlı olarak 9 ilde izleyicilerle buluşuyor.

Fotoğraf sanatçıları, 28 Aralık 2011'de katledilen 34 sivil Kürt'ü, 9 merkezde açılacak olan fotoğraf sergileriyle anıyor.

16 fotoğrafçıdan 42 fotoğrafın sergileneceği "Faili Belli Roboski Katliamı" sergisinin sergi metni, Sırrı Süreyya Önder tarafından kaleme alındı.

Sergide Ali Haydar Doğan, Ali Saltan, Arzu Demir, Bülent Kılıç, Caner Özkan, Dicle Haber Ajansı (DİHA), Emin Bal, Faruk Ayyıldız, Jivan Güner, Mehmet Aslan Alma, Nurcan Aktay, Selim Yıldız, Serkan Ocak, Sinan Targay, Şiyar ve Veli Encü'nün fotoğrafları yer alıyor.

Roboski, Viranşehir, Kızıltepe, Van, Diyarbakır, Mersin, Ankara, İzmir ve İstanbul'da 28 Aralık'ta eş zamanlı olarak açılacak sergilerde, fotoğrafçıların gözlerinden bir kez daha Roboski Katliamı hatırlatılacak.

"OBJEKTİFLERİMİZİ ROBOSKİ'YE ÇEVİRDİK"

Sergi organizatörleri, "Roboski'de katliam emrini verenlerden 'adalet' beklemek gibi bir naiflik içinde olmadığımızı ama bir gün mutlaka tarih ve toplum önünde 'evet, katil biziz' demek zorunda bırakılarak katliamın faillerinden hesap sorulacağı umuduyla objektiflerimizi Roboski'ye çevirdik" diyor.

Serginin açılacağı adresler şöyle:

ROBOSKİ

Destekleyen kurumlar: Şırnak Belediyesi, Cizre Belediyesi, Uludere Belediyesi, İdil Belediyesi, Balveren Belediyesi, Kumçatı Belediyesi

Yer: Roboski-Gülyazı Köyü

Saat: 09.00

URFA VİRANŞEHİR

Destekleyen kurumlar: Viranşehir Belediyesi

Yer: Med Kültür Merkezi Sergi Salonu

Saat: 13.30

MARDİN KIZILTEPE

Destekleyen Kurumlar: Kızıltepe Belediyesi, KESK Kızıltepe Şube Sekreterlikleri

Yer: Kızıltepe Belediyesi Mehmet Yalçın Etüd Merkezi

Saat: 14.00

VAN

Destekleyen Kurumlar: Vakasum, Van-Hakkari Tabip Odası, Göç-Der Van Şubesi, Tuyad-Der Van Şubesi, Van Barosu, Mazlum-Der Van Şubesi

Yer: Yeraltı Çarşısı

Saat: 11.00

DİYARBAKIR

Destekleyen Kurumlar: Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, TMMOB İKK Diyarbakır, İHD Diyarbakır Şubesi, TTB Diyarbakır, Türk-İş 7. Bölge Temsilciliği, KESK Diyarbakır, Diyarbakır Barosu

Yer: Amed Sanat Galerisi

Saat: 13.00

MERSİN

Destekleyen Kurum: Akdeniz Belediyesi

Yer: Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu

Saat: 14.00

ANKARA

Destekleyen Kurum: Direnişte Sanat Kolektifi, Mülkiyeliler Birliği Ankara Şubesi, Ankara Yapı Sanat Evi

Yer: Yapı Sanatevi

Saat: 18.00

İZMİR

Destekleyen Kurumlar: İHD İzmir Şubesi, Yeni Anayasa İçin Barış Girişimi, Savaş Karşıtları Sokak İnisiyatifi

Yer: Konak Eski Sümerbank Önü

Saat: 13.00

İSTANBUL

Destekleyen Kurumlar: İHD İstanbul Şubesi, Karşı Sanat Çalışmaları

Yer: Karşı Sanat Galerisi

Saat: 19.00