‘Uluslararası Antalya Film Festivali Ulusal Yarışması’nın iptal edilmesine tepki olarak doğan ’54. Ulusal Yarışma’da ödüller sahiplerini buldu.

54. Ulusal Yarışma’ya katılan filmler 20-27 Ekim tarihleri arasında Beyoğlu Sineması’nda izleyiciyle buluştu.

Altın Portakal En İyi Film ödülünün ilk sahibi olan Gurbet Kuşları‘yla açılışını yapan Ulusal Yarışma’daki gösterimler hafta boyunca oyuncu, yönetmen ve film ekiplerinin katılımıyla yoğun ilgi gördü. Hülya Uçansu, Kadir İnanır, Nihal Yalçın, Sarkis, Sevin Okyay ve Tayfun Pirselimoğlu’ndan oluşan 54. Ulusal Yarışma jürisi Gênco, Mr. Gay Syria, Kar, Körfez, Daha, Put Şeylere, Blue ve Benim Varoş Hikâyem filmlerini değerlendirildi. 26 Ekim Perşembe akşamı düzenlenen törende ödüller sahiplerini buldu.

"EN GÜZEL TÖREN"

‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü kazanan Ahmet Mümtaz Taylan, törenin gördüğü en güzel ödül töreni olduğunu ifade ederek, “Kültür Bakanı'nın, müsteşarının, valinin, kültür müdürünün, kaymakamın, milli eğitim müdürünün, festival şeysinin konuşmadığı bir festivali ilk defa görüyorum. Bence Antalya'ya döndüğü zaman da biz buna bir isimle devam edelim” dedi

"TARİHE GEÇTİK" 

Onur Ünlü ise çok cesur davranarak, tarihe geçtiklerini ifade ederken, SİYAD Başkanı Tül Akbal Süalp, “Sustukça sıra hepimize geliyor, gelmeye de devam edecek. Uzun bir hikâyenin herhangi bir yerindeyiz aslında. Bu hikâye aslında Antalya'da belgesele uygulanan zorbalıkla başladı” dedi.

Onur Saylak da “Bu ülkede kimlerin nerelerden döndüğünü çok iyi biliyoruz, bu festival yerine geri dönecek” ifadelerini kullandı. Jüri üyesi duayen oyuncu Kadir İnanır ise “Siz varken hiç korkmayın hiç kimse bir şey yapamaz” dedi. Gecede Mabel Matiz ve Tuğçe Şenoğul mini bir konser verdi.