İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Caz Festivali 23. kez, 27 Haziran-25 Temmuz arasında gerçekleştirilecek. Festival bu yıl da cazın önde gelen isimlerini ve güncel müziğin yıldızlarını İstanbul’un farklı mekânlarında ağırlayacak.

23. İstanbul Caz Festivali, 20’nin üzerinde mekânda 200’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçının katılımıyla gerçekleştirilecek yaklaşık 50  konserle, bu yaz da İstanbulluları caz müziğinin efsaneleriyle buluşturacak. 


Festival programında bu yıl ayrıca ilk kez çocuklara yönelik bir etkinlik de yer alıyor. “Çocukça Bir Gün” başlıklı programda tüm gün boyunca konserler ve çeşitli atölyeler düzenlenecek.

200 SANATÇI 50 KONSER

Damon Albarn, Lil’ Silva ve Brian Eno gibi prodüktörlerle yürüttüğü Africa Express projesi kapsamında, şef Issam Rafea önderliğindeki eski ve yeni üyeleriyle Suriye Ulusal Arap Müziği Orkestrası (The Syrian National Orchestra for Arabic Music) ile özel bir projeye imza atıyor. İngiliz müzisyen bu orkestra ile 2010 tarihli kült Gorillaz albümü Plastic Beach’te de çalıştı. Damon Albarn ve sürpriz konukları bu konser ile Suriye kültürü ve müziğine bir saygı duruşu gerçekleştirecek. Sınırlı sayıda konser veren ve Holland Festival, Royal Festival Hall ve Glastonbury’den sonra İstanbul’a konuk olacak bu özel proje, 27 Haziran Pazartesi, 21.30, Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde dinleyebilirsiniz.

‘GECE GEZMESİ’ KONSERLERİ


23. İstanbul Caz Festivali programının detaylı bilgilerine şuradan ulaşabilirsiniz.