Fransız yazar, şair, gazeteci, senarist, oyuncu, eleştirmen, çevirmen ve maden mühendisi… Üstüne üstlük yetkin bir caz trompetçisi ve şarkıcı Boris Vian

Tüm dünyada büyük ses getiren “L'Arrache-cœur-Yürek Söken” adlı en son romanından sonra müzikle daha çok ilgilenmeye başlayan Boris Vian kardeşleri Alain ve Léilo Vian ile birlikte Fransız caz topluluğu Claude Abadie'ye girdi. Caz klarnetçi ve saksofoncusu Claude Luter’le de birlikte çalışan Vian müziğe başka bir yönüyle de büyük önem verdi.

Jazz Hot, Jazz News gibi dergilerde modern cazın Fransa'da kabul görmesi konusunda yazılar yazmakla kalmayıp Bertolt Brecht'in şiirlerinden uyarlamalar ve rock ile ilgilendi. Müzisyenliğiyle de dünya çapında ses getiren Boris Vian diskografisini 24 albüm ve single ile taçlandırdı.

20. yüzyılın en tabu yıkıcı sanatçılarından olan Boris Vian çok yönlü sanatçı kimliğiyle 21.yüzyıla da daha şimdiden imzasını attı.

Boris Vian diskografisini farklı yönleriyle tanımlayan üç albüm Universal Müzik Türkiye etiketiyle müzikseverlere sunuluyor. (ntvmsnbc)