5. Pembe Hayat KuirFest kapsamında Dramaqueer Sanat Kolektifi’nden Hülya Dolaş ve Volkan Eray’ın gerçekleştireceği ‘Kendime Kimlik Yaptım’ başlıklı atölyede, eskilerin kafa kâğıdı dediği, günümüzde ise kimlik kartı yada nüfus cüzdanı denilen, cinsiyet kimliğimizi ikili kalıba sıkıştıran, pembe ve mavi renklerinden bir türlü feragat edemeyen bu kendini tanıtma nesnesini kişileştirmeyi amaçlıyor.

Kimliklerin içeriklerinde bulunan birçok haneyi, istediğiniz içerikle doldurabileceğiniz, sıkıcı tasarımını manipüle ederek kendinize uyarlayacağınız bu renkli atölye, festivalin Ankara’daki takipçilerini 17 Ocak’ta Ankara Torun’a bekliyor.

DRAMAQUEER SANAT KOLEKTİFİ KİMDİR?

Geçmişleri çok evvele dayanan bir grup sanatçı ve aktivistten oluşan Dramaqueer Sanat Kolektifi 2015' te kuruldu. Kolektif üyeleri AGUSAD (Antakya Güncel Sanat Derneği)'ın kurucu üyeliğini yapıp birçok sanat etkinliğine ev sahipliği yapmıştır. Kolektif Cuma Kaya, Hülya Dolaş ve Volkan Eray  tarafından kurulmuş ve yeni katılımcılarla ortak üretime açıktır. Toplumsal cinsiyet ve beden politikaları üzerine sanatsal üretim şekillerine, popüler olanı da ekleyerek yol alan kolektif üyeleri "drama meyilli" hallerini queer tavırlarıyla birleştirmektedir. 

Ayrıntılı bilgi için: www.pembehayatkuirfest.org