Kuduz tanısı konulmasından bir süre sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Mustafa Erçetin'in amcası, çocuğun iğneden korktuğu için köpek tarafından ısırıldığını sakladığını söyledi. 

Bitlis'te sahipsiz köpeğin ısırması sonucu kuduz tanısıyla Hacettepe Üniversitesi İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan 10 yaşındaki çocuk, dün yaşamını yitirdi.

Erçetin’in ölümü sonrası kuduzun aşıyla önlenebilecek bir hastalık olduğu vurguları yapılırken, amcası Muhammed Erçetin, yeğeninin köpek tarafından ısırıldığını iğneden korktuğu için ailesinden sakladığını ifade ederek, aradan 40-45 gün geçtikten sonra kaşıntı ve diğer belirtilerin başladığını söyledi.

Belirtiler üzerine çocuğu hastaneye kaldırdıklarını anlatan Erçetin, yeğeninin Bitlis’ten Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildiğini anlattı.

Kuduz virüsünün çok ilerleyerek Mustafa'nın beynine kadar ulaştığını, o noktadan sonra tedavinin olumlu sonuç vermediğini belirten Erçetin, "Doktorlar gecikme halinde herhangi bir tedavi yönteminin etkili olmadığını ama umut olan her yolu deneyeceklerini söyledi. Ellerinden geleni de yaptılar" dedi.

Bitlis'te sahipsiz köpeklerin ısırması sonucu tedavi altına alınan diğer çocuk hasta ise kuduz hastalığına ait bir bulgu çıkmaması nedeniyle geçen hafta taburcu edilmişti.