Çocuk istismarı ve Kadına şiddeti savunan Sosyal Doku Başkanı Nurettin Yıldız'ın 'Arş'ın Gölgesindeki Genç' ve 'Hayat Rehberi Sohbetleri' adlı kitaplarının Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz tarafından okullarda dağıttırıldığı ortaya çıktı.

Toplumsal’dan Baran Furkan Gül’ün haberine göre, Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz'ın dağıttırdığı kitapta kadın düşmanı ve cihadı öven ifadeler bulunuyor.

Nurettin Yıldız'ın çocuklara dağıtılan 'Hayat Rehberi Sohbetleri' isimli kitabında, ''Bir vakıf kurduğumuzda orası erkeklerle kadınların birbirine karıştığı yer haline gelmeye başlarsa tez elden kapısına kilit vurmak lazımdır'' gibi skandal ifadeler yer alıyor.

'ÇOCUKLARA CİHAT PROPAGANDASI'

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz tarafından çocuklara dağıtılan Nurettin Yıldız'ın bir diğer kitabı 'Arş'ın Gölgesindeki Genç' isimli kitabında ise ''Karada, denizde, havada, her yerde; Allah'ın rızası peşinde koştuğumuz her yerde cihat etmeye mecburuz'' ifadeleri geçiyor.

Kitapta, ''Kadın; doğuramadığı, eş olamadığı her dakikayı zararla kapatıyor'' gibi ifadelere de yer verilmiş.

ERDOĞAN'IN 'ACİZ BUNLAR' AÇIKLAMASININ ARDINDAN SİLMİŞ

Cemal Yılmaz, Nurettin Yıldız'ın Erdoğan tarafından hedef alınmasının ardından Yıldız'ı savunduğu twitter mesajlarını kaldırdı.

Cemal Yılmaz, Twitter'dan Nurettin Yıldız için, ''Şeytan bu kez profosörlerini devreye soktu. Ömrünü islama hizmete adamış @nurettinyildiz Hocamızı itibarsızlaştırmak için çırpınıp durmaktalar. Altın paslanmaz. Altına çamur atmakla kıymeti düşmez. Hak gelecek ve batıl yok olacak. Bize düşen Allah için çok ama çok çalışmaktır.'' mesajını paylaşmıştı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nurrettin Yıldız'ın bu fetvalarının ardından şu açıklamayı yapmıştı:

''Son günlerde bakıyorsunuz din adamı olarak ortaya çıkıp da ne yazık ki kadınla ilgili çok farklı açıklamalarda bulunup, dinimizde kesinlikle yeri olmayan bazı kendine göre içtihatta bulunan kişiler çıkıyor ortaya. Anlamak mümkün değil. Yani bunlar ya bu asırda yaşamıyorlar, çok farklı bir dünyada zamanda yaşıyorlar. Çünkü İslam'ın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar da aciz bunlar. Siz İslam'ı 14 - 15 asır öncesi hükümleriyle kalkıp da bugün uygulayamazsınız. Böyle bir şey yok.  Şimdi bir çok hocaefendi beni tefe koyup çalacak. Rabbim bizi tefe koymasın. Diyanetten sorumlu olan başbakan yardımcıma da söyledim. Bizim diyanet teşkilatımızın din işleri yüksek kurulu var. Hocalarımız ne iş yapıyorlar? Sessiz kalıp bu alanı niçin bu adamlara kaptırıyorlar? FETÖ olayı da böyle oldu. Asıl konuşması gereken konuşmayınca meydan kime kaldı? FETÖ'ye kaldı.''

Küçükçekmece Milli Eğitim Müdürü olan Cemal Yılmaz, Erdoğan'ın bu açıklamalarının ardından paylaştığı mesajı sildi.

'MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BU DERNEK VE VAKIFLARLA KUŞATILMIŞ'

Eğitim-İş İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Oğuz Akkaş, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Milli Eğitim Temel Kanunu'nda açıkça belirtilen amacından saparak her geçen gün yeni bir uygulama ve proje adı altında çeşitli dernek ve vakıflarla iş birliği yaptığını ve aslında bu dernek ve vakıflar tarafından kuşatıldığını ifade etti.

Kaynak: Toplumsal