HaberTürk yazarı Kübra Par, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin babasının kendisini 6 yaşındayken imam nikahıyla "evlendirdiği" olayı köşesine taşıdı. 

Par, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Ortada şeffaf olmayan ilişkiler ağı ve gayrimeşru ilişkileri din üzerinden meşrulaştıran bir yapı var. Bu tür cemaatlerin kız çocuklarını 18 yaşına gelmeden evlenmeye zorladığını, bunu din kılıfı altında meşrulaştırmaya çalıştığını hepimiz biliyoruz. İsyanımız sadece bu korkunç gerçeğe değil, oy kaybetme endişesi ile bu zihniyeti normalleştiren, cemaatlerin sırtını sıvazlayan, olayların örtbas edilmesine göz yuman siyasetçi ve bürokratlara…

Dün Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bir şey demiş mi diye baktım. Diyanet’in sosyal medya hesabından paylaştığı bir tweeti re-tweet etmekle yetinmiş.

“İslam’a göre, bireylerin hem fiziksel hem de ruhsal olgunluğa erişmeden, aile kurmanın anlam ve sorumluluğunu idrak edecek rüşt yaşına gelmeden evlendirilmeleri söz konusu olamaz” diyor mesajda.

Yani sessiz kalmak istememiş ama ne mağdurun kimliğinden ne cemaat mensubiyetinden söz etmeden genel geçer bir açıklama yapmış.

Korkaklık zamanı değil. Bu tür olaylar insanları İslam’dan uzaklaştırıyorken en sert cevabı Prof. Dr. Erbaş’ın vermesi gerekirdi. Cemaatlerin mahalle baskısından çekinmemeliydi.