Blockchain teknolojisi ve bu teknolojinin ilk ürünü olan bitcoin ile birlikte günümüzde dünya genelinde kullanıcıların kullanımına sunulan iki bin üzerinde kripto para bulunmaktadır. Kripto paralar merkezi platformlar ve merkezi olmayan platformlar üzerinden kolay bir şekilde alınıp satılabilmektedir. 

Kripto paraların gün içerisinde yapmış olduğu aşağı ve yukarı yönlü hareketleri doğru kullanan yatırımcılar alım ve satım işlemlerinden güzel karlar elde edebilmektedir. Kripto para alım satımlarında kar etmek için piyasayı takip etmek ve doğru yerlerde alış ve satış gerçekleştirmek gerekmektedir. Ancak gün içerisinde sürekli olarak borsa ekranını takip etmek oldukça zor olabilmektedir. Bu nedenle de kullanıcılar kriptobot yazılımları kullanarak otomatik alım satım gerçekleştirebilmektedir. 

Kriptobot Kullanımı

Kriptobotlar kullanıcıların kripto paralar üzerinde belirlemiş oldukları stratejilere yönelik olarak otomatik olarak alım ve satım gerçekleştiren yazılımlardır. Kriptobot olarak hali hazırda kullanıcıların kullanımına sunulan onlarca farklı yazılım bulunmaktadır. Bu yazılımlardan bazıları kullanım ücreti alırken bazıları ise tamamen ücretsiz bir şekilde kullanımda bulunmaktadır. 

Kripto botların amacı kullanıcıların kripto para ticaretleri sırasında en yüksek karlılığı kazanmasıdır. Kriptobot yazılımlarına kullanıcılar önceden piyasa analizi yaparak eklemiş oldukları stratejiyle işlem yapmaktadır. Botlar belirlenen plana göre kendi algoritması dahilinde işlem yapmaktadır. Botlar bu alanda yatırımcıların en yüksek karlılık ile işlem yapmasına olanak sunmaktadır. 

Kriptobot Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kriptobotlar genel olarak kullanıcıların en yüksek verimde en yüksek karlılık seviyesinde işlem yapmaya odaklanmaktadır. Normal seyreden piyasa koşullarında hareket eden botlar kullanıcıların en yüksek karlılık ile işlem yapması için piyasayı analiz etmektedir. Genel olarak kullanıcıların trade ederken belirlemiş olduğu plan dahilinde işlemleri gerçekleştirmektedir. 

Kriptobotlar normal piyasa koşullarında yüksek karlılık ile çalışmaya odaklı bulunmaktadır. Bu süreçte piyasa da oluşacak olan ani hareketlilikler durumunda botların tekrardan ayarlanması gerekmektedir. Bu nedenle bot ile yapılan işlemlerde kullanıcıların piyasayı analiz etmeleri ve buna göre de zaman zaman stratejilerini değiştirerek botlarını ayarlamaları gerekmektedir. 

Kriptobot Türleri

Kripto paraların kullanım alanları oldukça farklı olmaktadır. Kripto para borsalarında kullanıcıların işlem yapabilecekleri farklı işlemler bulunmaktadır. Bu işlemler ile kullanıcılar yapacakları farklı işlemler ile yüksek kazançlar elde edebilmektedir. Bu alanda yapılabilecek işlem türlerinin farklı olması nedeni ile kriptobot yazılımları da farklı olmaktadır. 

Kripto paralar ile yapılan işlemlerin türlerine göre kriptobot yazılımları da farklı türlerde olmaktadır. Her bir bot yazılım türlerine göre farklı yazılımları olmaktadır. Yapılacak işlemlere göre kriptobotlarınında farklı türleri bulunmaktadır. Bu alanda en bilinen botlar arbitraj botu türleridir. Bunun haricinde trende göre alım satım yapan botlar, piyasa yapan botlar ve koin borçlanması yapan vadeli işlem botları bulunmaktadır. 

Arbitraj Botları: Kripto para alanında faaliyet gösteren çok farklı platformlar bulunmaktadır. Her bir borsanın kullanıcı sayısı farklı olduğu için her bir platformda piyasa fiyatlarında değişiklik gösterebilmektedir. Arbitraj botları bu alanda piyasayı takip ederek en düşük fiyata sahip platformdan ürünü alarak en yüksek fiyata sahip platformda satmaktadır. 

Trende Göre İşlem Yapan Botlar: Kripto para piyasasında mevcut varlıklarda meydana gelen piyasa koşullarına göre anlık işlemler gerçekleştirmektedir. Burada her an değişen trentdi takip eden botlar otomatik işlem gerçekleştirmektedir.

Piyasa Yapan Botlar: Bu bot türü kripto para piyasasında hızlı bir şekilde kar elde etmek için birden çok emir girerek işlem yapmaktadır. Bu alanda botlar fazla emir girerek piyasanın oluşmasına yardımcı olarak aradaki makas farklarından kar elde etmeyi amaçlamaktadır. 

Koin Borçlanan Botlar: Vadeli işlemlere yönelik olarak piyasanın hareketlerine göre vade oranının belirlenmesinde bu botlar önemli rol oynamaktadır. Vadeli işlemlerde yapılan işlemler ile kullanıcılar yüksek kar elde edebilmektedir.