Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Polonya sınırına düşen füzeye ilişkin Rusya'ya ait olduğuna dair iddialara ilişkin açıklamada bulundu.

Peskov, "Hiçbir gerçek veriye dayanmayan başka bir histerik, şiddetli bir Rusofobik tepkiye tanıklık ettik" dedi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, ABD'nin tepkisinin diğer ülkelere kıyasla daha "ölçülü" olduğunu söyledi.

Peskov, günlük basın toplantısında 19 Kasım'da sona erecek Karadeniz tahıl anlaşmasının uzatılması konusunda Rusya'nın endişelerinin giderilmesi için "bir miktar mesafe" katedildiğini açıkladı.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gerekmesi halinde kısa süre içerisinde görüşme yapabileceğini söyledi.

Polonya sınırına füze düşmesinin hemen ardından Rusya'ya yöneltilen suçlamalar hakkında da konuşan Peskov, "Hiçbir gerçek veriye dayanmayan başka bir histerik, şiddetli bir Rusofobik tepkiye tanıklık ettik. Gerçekten de bazı ülkelerin üst düzey temsilcileri, tam olarak ne yaşandığı, neyin sebep olduğu hakkında hiçbir fikirleri olmadan açıklamalarda bulundular" dedi.

Peskov, Washington ya da NATO ile özel iletişim kanallarının aktive edilip edildiğini bilmediğini ancak ABD’nin tepkisinin diğer ülkelere kıyasla daha “ölçülü” olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Biden, Polonya sınırına füze isabet etmesi sonrası yaptığı açıklamada “Rusya’dan fırlatılması uzak ihtimal” demişti.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada Polonya sınırına düşen füzenin Ukrayna'ya ait S-300 hava savunma sisteminin parçası olduğu belirtildi.