Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Ukrayna'daki operasyonun devam ettiği bir dönemde Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun niçin kamuoyu önüne çıkmadığına dair soruları yanıtladı.

Peskov, Şoygu'nun Ukrayna nedeniyle çok yoğun olduğunu, 'şu an medya faaliyetleri için doğru bir zaman olmadığını' söyledi.

Peskov, Rus oligark Roman Abramoviç'in Ukrayna ile barış görüşmelerinin ilk başında bir rol oynadığı iddialarını da doğruladı.

"Abramoviç ilk aşamada bir rol aldı" diyen Peskov, şu an için müzakerelerin iki ülkenin heyetleri arasında doğrudan devam ettiğini belirtti.

Öte yandan, Ukrayna'nın komşusu Polonya, 45 Rus diplomatı sınırdışı etme kararının ardından Rusya Büyükelçiliği'nin banka hesaplarını kapattı.

Rusya'nın Polonya Büyükelçisi Sergey Andreyev, TASS ajansına açıklamasında elçiliğin hesaplarının Polonya Maliye Bakanlığı ve savcılık kararıyla kapatıldığını söyledi.

Polonya'nın elçilik hesaplarını bloke etme kararını 'terörist faaliyetlerin finanse edilmesi veya kara para aklama' için kullanılacağı gerekçesiyle aldığı belirtiliyor.