Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar köyünde Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ’nin başlattığı Jeotermal Enerji Santrali (JESJ) sondaj çalışmasına karşı direnişe geçen köylüler, sondaj sahasında nöbete başladı. Sondaj alanına her gidişlerinde çalışmanın durması, oradan ayrılmalarının ardından ise başlayan çalışmalara tepki olarak nöbet tutan gençler, “Zeytinlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Evrensel'den Seçkin Sağlam'ın haberine göre Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar köyünde, zeytinlik alanlarında yapılmak istenen JES’lere karşı tepkiler durmuyor. 8 Temmuz Cumartesi günü sondaj sahasında eylem yapan ve o günden bu yana eylemlerini sürdüren Gülpınar halkı gece nöbetlerine de başladı.

Geçtiğimiz Cumartesi günü yapılan eylem sırasında kendi tutanaklarını tutarak imza altına alan 200 köylü adına Gülpınar halkı temsilcileri bugün Ayvacık Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. İmzalar ve tutanakları ayrıca Ayvacık Kaymakamlığına ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne de teslim eden Gülpınar halkı zeytinliklerinin sondaj ve santral tehdidinden kurtulmasını istedi.

GENÇLER NÖBETTE

Cumartesi gününden bu yana sondaj alanında yapılan her eylemde sondaj çalışmaları dururken, eylemlerden sonra yöre halkı sondaj alanından ayrıldıktan sonra makinelerin tekrar çalışması bölgede tansiyonu yükseltti.

Gülpınar gençleri ise 3’erli gruplar halinde sondaj sahasında nöbet tutmaya başladı. Gençler, “Biz jeotermal santrale karşı değiliz. Santralin zeytinliklerimiz katledilerek zeytinliklerimizin içinde yapılmasına karşıyız. Zeytinliklerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz, bu santrale burada izin vermeyeceğiz. Çünkü bizler 60’ında bile zeytin diken insanlarız. Zeytinliklerimizin bu şekilde katledilmesine izin vermeyeceğiz. Bizler ve tüm Gülpınarlılar zeytincilik ile geçimini sağlıyor” dediler.

Pınarkale Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ’nin başlattığı Jeotermal Enerji Santrali Sondaj çalışmalarına yönelik tepkiler ve gece nöbetinin başlaması üzerine işçilerin sondaj sahasından ayrıldıkları öğrenildi. Gençler ise ateş yakarak çay demleyip nöbetlerine devam ediyor.