Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nda yapılacak değişiklikler hakkında TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyelerine bilgi verdi.

Daha sonra basın toplantısı düzenleyen Avcı, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yasa tasarısında izinsiz paylaşımlarla ilgili bir düzenleme olup olmadığı sorulan Avcı, “Usulsüz kullanımla ilgili maddeler var. Mesela bir sanat eserini korsan, yasa dışı bir şekilde kullanıyorsanız, meslek birliğiyle birlikte, sizin internet kullanımınızı yavaşlatmaktan, internete erişiminizi yasaklamaya kadar bir dizi tedbir öngörülüyor” dedi.

Avcı, bir soru üzerine, internetin kapatılmasının veya yavaşlatılmasının bireysel bir yaptırım olduğunu belirtti. Avcı, korsan kullanım tespit edildiği andan itibaren bireysel olarak internet kullanımının yavaşlatılmasının söz konusu olacağını söyledi.

İnternet hızının düşürülmesinin uyarı olduğunu kaydeden Avcı, eser sahipleriyle ceza mahkemesinde karşı karşıya gelinebileceğinin ifade etti.

Avcı, sanatçıların hakların korunması için “Dijital Hak İhlalleriyle Mücadele Merkezi” kurulacağını da açıkladı.