Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyanın dört bir yanına yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında tespit edilen vaka sayısı her geçen gün artıyor.

Türkiye'de vaka sayısının 1236'ya yükselmesi ve 30 can kaybının yaşanmasıyla sokaklar her geçen gün daha da sessizleşirken, Çin'de başlayan koronavirüs yaklaşık 340 bin kişiye bulaştı.

Dünya genelinde ölü sayısı ise 14 bin 700'ün üzerinde.

İSPANYA'DA BİR GÜNDE 462 CAN KAYBI

İspanya’da koronavirüs salgını sebebiyle bir gün içinde 462 kişi daha yaşamını yitirdi. İspanya'daki toplam ölü sayısı, 1720’den 2182’ye yükselirken, vaka sayısı ise 28 bin 572’den 33 bin 89’a çıktı.

İRAN'DA HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 1812'YE YÜKSELDİ

İran'da yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 127 artarak 1812'ye yükseldi.

İran devlet televizyonunun haberine göre, Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle ülke genelinde 127 kişinin daha yaşamını yitirdiğini açıkladı.

GAMBİYA'DA İLK ÖLÜM

Batı Afrika ülkesi Gambiya'da yeni tip koronavirüs nedeniyle ilk ölümün gerçekleştiği bildirildi.

Sağlık Bakanı Ahmadou Lamin Samateh yaptığı açıklamada, Gambiya'ya gelen, diyabeti olan 70 yaşındaki bir Bangladeş vatandaşının virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti.

EN GENÇ KORONAVİRÜS HASTASI YAŞAMINI YİTİRDİ

İngiltere Ulusal Sağlık Servisi (NHS) tarafından yapılan açıklamaya göre 18 yaşındaki en genç koronavirüs hastası yaşamını yitirdi.

VUHAN'DA ÖLÜM ORANI YÜZDE 1,4

Yeni tip koronavirüsün çıkış noktası olan Çin'in Vuhan kentinde virüsten ölüm oranının yüzde 1,4 olduğu bildirildi.

KOLOMBİYA'DA CEZAEVİNDE KORONAVİRÜS İSYANI

Kolombiya’da koronavirüs nedeniyle cezaevinde çıkan isyanda 23 mahkum hayatını kaybetti, 83 mahkum yaralandı.

SURİYE'DE İLK VAKA

Suriye'de ilk yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası görüldü. Bu gelişmeyle Türkiye'nin tüm sınır komşularında en az bir vaka tespit edilmiş oldu.

Suriye Sağlık Bakanı Nizar el-Yazıcı, ilk vakanın 20 yaşında bir kadın olduğunu ve "gerekli tüm önlemlerin alındığını" ifade etti. Virüsü taşıdığı tespit edilen kadın karantinaya alındı.