Korkusuz yazarı Ümit Zileli, 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla açılan soruşturma kapsamında İzmir’de, gözaltına alındı. Zileli, savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı.

Korkusuz yazarı Ümit Zileli davet edildiği kitap fuarına katılmak için dün akşam uçakla İzmir’e gitti. Zileli, Adnan Menderes Uluslararası Havalimanı’nda, 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla açılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı. 

Sözcü gazetesinden Ümit Türk'ün haberine göre, yakınlarıyla birlikte polis merkezine giden Zileli, savcının, ‘Pazartesi günü mesai bitimine kadar adliyeye gidip ifadesini verebilir’ talimatı üzerine serbest bırakıldı.

Zileli, gelen tebligatlara cevap vermediği gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarıldığını, ancak kendisine ulaşan herhangi bir tebligatın da olmadığını dile getirdi. Yazılarında zaman zaman sert eleştirilerde bulunduğunu ancak hiçbir zaman hakaret içermediğini söyleyen Zileli, suçlama konusunun da tam olarak ne olduğunu pazartesi günü ifade vermek için gideceği savcılıkta öğreneceğini belirtti.