Radikal Gazetesi yazarı ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Koray Çalışkan, üniversiteden "atıldığı" yönündeki iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. Rotahaber'den Eşref Aydoğmuş'a konuşan Çalışkan, üniversiteden atıldığı iddialarını yalanlayarak, CHP'den aday olacağı için istifa ettiğini söyledi.

Koray Çalışkan, Boğaziçi Üniversitesi'nden istifasıyla ve CHP adaylığıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Ağustos sonunda Cumhuriyet Halk Partisi'nden(CHP) aday olmak için kendi isteğimle istifa ettim. Üniversitenin herhangi bir şekilde böyle bir tasarrufu yok. Zaten kısa bir süre sonra üniversite bir açıklama yapacak. Zaten bir ders veriyorum şu anda. Bölümün zorunlu dersini veriyorum. Onu da yarı zamanlı öğretim üyesi olarak veriyorum. Yarı zamanlı öğretim üyelerinde milletvekili adaylıklarını engelleyecek herhangi bir durum söz konusu değildir. Yani bu, medyanın nasıl bir medya olduğunu bize gösteriyor."

"'HDP adaylığı için istifa etti' diyen bile var. Bu insanların gazeteciliğinden gerçekten şüphe etmek gerekiyor. Ben Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) üyesiyim. Çok üzgünüm. Demek ki verdikleri hiçbir bilgi doğru değil. HDP'li değilim ben, HDP'yi de eleştiririm, MHP'yi de eleştiririm. CHP'liyim ben. Televizyonlarda bunu defalarca söyledim. Bunu bile bilmiyorlar. Üstelik CHP Genel Başkanı'nın Başdanışmanıyım. Bunların gerçekten nereden istihbarat aldıklarını şaşıyorum. Bu kadar zayıf bir medya Türkiye'de daha olmamıştır."