Son senelerde artan ivme ile birlikte köpek göğüs tasması en çok tercih edilen köpek tasması çeşitleri arasında bulunuyor. Diğer tasmalara nazaran daha sağlam ve daha sağlıklı olan köpekler için göğüs tasması, gövdeye takıldığından dolayı boyuna herhangi bir baskı yapmıyor. Yine diğer tasmalara nazaran, göğüs tasmaları köpeklerin kendilerini daha güvende ve rahat hissetmesini sağlıyor. Farklı ebatlarda, farklı çeşitlerde ve farklı materyaller ile bir çok köpek göğüs tasması üretiliyor. Geçtiğimiz birkaç seneye kadar daha yoğun olarak boyun tasması tercih edilirdi fakat bazı köpekler için zararlı olduğundan, bu durum yavaş yavaş yerini köpek göğüs tasmasına bıraktı. Genelde köpekleri eğitmek için kullanılan boyun tasmasının çok sayı da negatif yönleri olabiliyor. Eğer dostunuz dışarıda çok fazla hareketliyse, çok fazla çekiştiriyorsa ve sizi bir yerlere sürüklemeye çalışıyorsa köpek göğüs tasması kullanmak daha doğru olacaktır. Çünkü diğer tasmalar fazla güç uygulayan ve ani hareketler yapan köpeğinizin boyun kaslarında bir probleme yol açabilir ve sinirsel bir takım sorunlar oluşturabilir. Köpeklere verilen eğitim sırasında da, çekiştirmeler sonucunda boyuna takılan tasmalar zarar verebilmektedir. Bunun için de göğüs tasması köpek için kullanılması daha sağlıklı olan bir üründür denilebilir. Hatta bu yüzden köpeklere eğitimin sahipleri tarafından değil de uzmanlar tarafından verilmesi de daha doğru ve uygun olacaktır. Göğüs tasmaları köpeğin gücünü tek bir noktada birleştirmeyip yaydığı için hem köpeğe hem size çok daha güvenilir bir hissiyat verir. Köpek göğüs tasmaları bu sayede zararı minimize etmiş olur. Göğüs tasması vücutta fazla alana hakim olduğundan dolayı, takılan tasmanın kaliteli olmasına özen göstermekte fayda vardır. Özellikle köpeklerin kol altlarına doğru denk gelen yerin kalitesiz olması durumunda sürtünmeden dolayı köpeğinizi tahriş edebilir ve zarar verebilir. Son olarak ise köpek göğüs takması nasıl takılırın cevabını verelim; Köpeğinize göğüs takması takmak daha sağlıklı olmasıyla birlikte zor ve uğraştırıcı bir iştir. Bundan dolayı onunla oyun oynar gibi davranmak, daha sevecen ve mutlu yaklaşarak köpeği de paniğe sürüklememek oldukça önemlidir. Köpek göğüs tasmasını takmadan çömelerek köpeğinizle aynı hizaya gelmek ekstradan bir iş yapmıyormuş gibi her zamanki haliniz gibi davranmanız ve sevmeniz işinizi kolaylaştırabilir. Sonrasında ise köpeği paniğe sürüklemeden tasmayı sakince takmak ideal bir tercihtir.

Köpek Göğüs Tasması Nasıl Seçilir?

Göğüs tasmasını tercih edecek olan köpek sahipleri için en önemli şeylerden biri dostunuzun gövde ölçülerini bilmek ve ona göre tasma seçmektir. Piyasada hem küçük köpek göğüs tasması hem de büyük köpek göğüs tasması bulunduğundan seçimlerde dikkatli olunmalıdır. Gereğinden fazla bol göğüs tasması ya da gereğinden fazla sıkı göğüs tasması amacına uygun hizmeti vermeyecektir hem de köpeğin huzurunu kaçıracaktır. Köpek göğüs takmasının çok bol olması durumunda köpeğiniz tasmanın içinden rahatça çıkabilirken, çok dar olması durumunda ise huzursuz olup strese girmesi olağandır. Bu nedenlerden dolayı köpekler yavru ise yavru köpek göğüs tasması kullanılmalı ve ona uygun ürünler tercih edilmelidir. Irka bağlı olarak ise tasma alınacak olan köpek büyük ırkta bir köpekse rahat hareket edebilmesi adına büyük ırk köpek göğüs tasması alınmalıdır. Aynı orantıda küçük ırk köpeklerin huzuru için de küçük ırk köpek göğüs tasması tercih edilerek köpeklerin konforu sağlanmalıdır. Bu aşamada seçim yaparken köpek sahiplerinin dikkatli olması gereken bir diğer unsur da seçilecek köpek göğüs tasması modelinin üretildiği ve elde edildiği materyaldir. Göğüs tasması seçerken köpeğinizin cildine uygun, zarar vermeyecek ve tahriş etmeyecek bir materyalden köpek göğüs tasması tercih etmek daha uygun olacaktır. Buna dikkat edilmediği taktir de farklı sağlık problemleriyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Köpekleriniz için göğüs tasması tercih ederken birlikte gezdiğiniz zaman dilimlerini de önemsemenizi öneriyoruz. Akşam saatlerinde, havanın karardığı zamanlarda ve trafiğin fazla olduğu bölgelerde yürüyüşe çıkıyorsanız reflektörlü bir göğüs tasması seçmek ekstradan güvenlikli olacaktır.

Köpek Göğüs Tasması Fiyatları

Köpek göğüs tasması fiyatları, tasmaların boyuna ve yapısına göre farklılık göstermektedir. Köpeklerin boyutları, ırkları ve vücut şekilleri farklılık gösterdiğinden fiyatları da aynı orantıda farklılık göstermektedir. Piyasa üzerinde gereksiz yükseklikteki rakamlara sahip sağlıksız ve kalitesiz bir tasma da bulunabilir, uygun bir rakama sahip sağlıklı ve kaliteli tasma da bulunabilir. Her bütçeye, zevke uygun köpek göğüs tasması bulunmaktadır dolayısıyla size kalan köpeğiniz ve bütçeniz için en doğru köpek göğüs tasmasını bulmaktır.