Adıyaman Gerger Fırat Gazetesi Haber Müdürü Özgür Boğatekin’in, Konya Meram’da aynı aileden 7 kişinin öldürülmesiyle ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımına soruşturma başlatıldı.

Gerger Cumhuriyet Polis Merkezine giderek ifade veren Boğatekin ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’le (TCK 216) suçlandı, ifadesinin ardından da serbest bırakıldı.

"DEVLET MAĞDUR ETTİ"

Bianet’ten Hikmet Adal’ın haberine göre, ifadesinde söz konusu sosyal medya paylaşımını kendisinin yaptığını kabul eden Boğatekin, amacının halkı kışkırtmak olmadığını söyledi.

“Sadece orada katliama uğrayan ailenin devlet tarafından mağdur edildiğini ve koruma olanaklarından faydalanamadıklarını dile getirmek, eleştirmek amacı ile paylaşımı yaptım” dedi.

Yapılan saldırının ırkçı olduğuna inandığını belirten Boğatekin “Gazetecilik faaliyetini icra ettim. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Bir gazetecinin halkı kin ve düşmanlığa sevk etme gibi bir amacı olamaz” dedi.

Sakarya'daki saldırıda da ifade vermişti

Özgür Boğatekin geçtiğimiz yıl Sakarya'da mevsimlik tarım işçilerine yönelik yapılan ırkçı saldırıyı yine Facebook hesabından paylaşıtığı için aynı suçlamayla ifadeye çağrılmıştı. Soruşturma daha sonra takipsizlikle sonuçlanmıştı.