Konya'nın Ereğli ilçesinde gazeteciler Özcan Saraç ve Umut Yaygır, ülkücü oldukları iddia edilen kalabalık bir grubun saldırısına maruz kaldı.

Hastanede tedavi altında alınan gazeteciler, saldırganlar arasında Ülkü Ocakları Başkanı ve Başkan Yardımcısının da bulunduğunu ve saldırıyı MHP'li Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu'nun yaptırdığını öne sürdü.

Sözcü’den Müslüm Evci'nin haberine göre saldırı dün, yerel bir internet sitesinin sahibi olan gazeteci Umut Yaygır ve Özcan Saraç'ın ilçe merkezinde bulunan bir lokantada yemek yedikleri esnada gerçekleşti.

10-15 kişilik grup tarafından darp edilen gazeteciler Ereğli Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

"NEDENİ YAPTIĞIMIZ HABERLER"

Tedavileri sürerken açıklama yapan gazeteci Umut Yaygır, ciddi bir sağlık sorunlarının olmadığını ancak bir süre müşahede altında kalacaklarını belirtti.

“Saldırının failleri belli. Ülkü Ocakları tarafından saldırıya uğradık. Burada bulunmamızın nedeni, Ereğli halkının menfaatlerinin korunması adına yapmış olduğumuz haberler" diyen Yaygır, emniyet müdürlüğünün tahkikat başlattığını aktardı.

Yaygır, "Herkes şunu bilsin ki Ereğli halkının savunması adına gerekirse canımızı veririz ama bu yoldan dönmeyiz" diye konuştu.

"ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI, BAŞKAN YARDIMCISI VE BERABERİNDE 10-15 KİŞİLİK BİR EKİP…"

Gazeteci Özcan Saraç da “Ülkü Ocakları Başkanı, Başkan Yardımcısı ve beraberinde 10-15 kişilik bir ekip vardı. Yumruklu saldırıya uğradık. Hatta yemek yediğimiz masanın üzerindeki su bardaklarını kırıp üzerimize saldırdılar. Yine aynı şekilde gazeteci diğer arkadaşlarımızı da sözlü olarak taciz ettiler" bilgilerini paylaştı.

Saldırı emrinin kimin verdiğini Ereğli halkının bildiğini söyleyen Saraç, “Şunu çok iyi bilsinler ki, ne tehditler ne de yapılan saldırılar bizi yaptığımız işimizden alıkoyacak. Olaydan sonra MHP Ereğli İlçe Başkanı Musa Yılmaz'ı aradım ama telefona bakmadı. Sorularımıza yanıt veremedikleri için bu şekilde saldırıda bulunuyorlar. Kınıyorum. Gerçekleri sormaya devam edeceğiz" diye konuştu.

MHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI, GAZETECİLERİN OFİSİNİ MÜHÜRLETMEYE ÇALIŞMIŞTI

Geçen ekim ayınca Özcan Saraç ve Umut Yaygır bir programda "Ereğli Belediyesine ait araçların MHP’li Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’ya yakın bir iş insanına peşkeş çekildiğini" öne sürmüştü.

Zabıta, bu açıklamadan bir gün sonra gazetecilerin ofislerine baskın yaparak iş yerini mühürlemek istemişti. Gazeteciler encümen kararını göstermelerini istediklerinde ise zabıta ekipleri karar göstermemişti.

Gazeteci Özcan Saraç, geçen aralık ayında da yolda yürüdüğü sırada MHP Ereğli İlçe Başkan Yardımcısı Hasan Yazar’ın yumruklu saldırısına uğramıştı.

RSF: KINIYORUZ

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Temsilcisi Erol Önderoğlu, saldırıyı kınadı. Önderoğlu, "Konya'da gazeteciler Umut Yaygır ve Özcan Saraç’a kendilerine 'ülkücü' diyenlerce saldırılmasını kınıyoruz. Seçimler öncesi 2019 benzeri bir politik fanatizmin yaygınlaşarak habercileri yine şiddet yoluyla susturmaya yeltenmesinden endişe ediyoruz" dedi.