CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında dün gerçekleştirilen AK Parti Kurultayı ve Başbakan Erdoğan ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

İhsan Özkes, "Başbakan halkımızın dini duygularını istismar etmekte yine sınır tanımadı. Ülkenin karşı karşıya olduğu iç ve dış problemleri kamuoyunun gündeminden uzak tutmak için her zamanki gibi dini kullandı" dedi

 

KONUŞMASINDAN ÇOK GÖMLEĞİ DİKKAT ÇEKTİ

CHP'li İhsan Özkes, sözlerinde şunları kaydetti:

"Dünkü AK Parti Kurultayında konuşmasından çok gömleği dikkat çeken bir başbakan vardı. Başbakan haricinde kürsüde AK Partili hiçbir kimsenin konuşmadığı, bazı gazetecilerin alınmadığı ucube bir kurultaydı. Kurtulan Numan ve canan Osman'lardan medet bekleyen bir iktidar var.

 

Başbakan halkımızın dini duygularını istismar etmekte yine sınır tanımadı. Ülkenin karşı karşıya olduğu iç ve dış problemleri kamuoyunun gündeminden uzak tutmak için her zamanki gibi dini kullandı.

 

Başbakanın camilerin ahır yapıldığı iddialarına karşın 17 Nisan 2012'de yazılı önerge ve 19 Nisan 2012'de de Başbakanlığa bilgi edinme başvurusuyla " Hangi camilerin hangi yazılı emirle ahır yapıldığını" sordum. Verdikleri cevapta camilerin ahır yapıldığına dair herhangi bir bilgi ve belge yoktur.

 

11 Haziran 2012'de tekrar yazılı önerge ve bilgi edinme başvurusuyla " Devletin resmi kayıtlarında ahıra dönüştürülen cami var mıdır yok mudur? Hangi cami, hangi resmi emirle, hangi tarihlerde ahır yapılmıştır?" diye sordum. "Şu cami, şu emirle, şu tarihte ahır yapıldı" diyemediler.

 

Sayın Başbakan hangi cami, hangi yazılı emirle, hangi tarihte ahıra çevrildi, madem açıkça söyleyemiyorsun o halde Allah'tan kork! Gerçek dışı bir yaftayı diline pelesenk etme.

 

Cami restorasyonlarındaki yolsuzlukların, ranta dönüştürülen cami arsalarının, kendi milletvekili ve parti mensuplarınca parsellenen camilere ait işyerlerinin hesabını veremeyen Başbakan cami kahramanlığına soyunmasın.

 

CENAZE NAMAZLARINI İSTİSMAR EDİYOR

Camileri ve cenaze namazlarını istismar ederek, camilere kendisinden daha fazla zarar veren bir kimsenin olup olmadığını düşünmesini Sayın Başbakan'a Allah rızası için öneriyorum.

 

60 yıl öncesine giderek oradan bir türlü çıkamayan Tayyip Erdoğan'a 2012 yılında yaşadığını ve kendisinin Başbakan olduğunu birileri hatırlatsın. Halkımız artık gerçekleri görüyor ve Başbakan'ın kuru laflarına itibar etmiyor.

 

Gündem değiştirmeye yönelik bu sözler 2012'de halkımızın dünyanın en pahalı benzinini kullanması, elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar, her gün şehit haberlerinin gelmesi, Türkiye'nin iyi yönetilemediği gerçeğini değiştirmiyor" dedi.