ABD Kongresi’nde Çarşamba günkü Trump yandaşlarının işgali sırasında Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin kürsüsünü taşırken görüntülenen eylemci Cuma geç saatlerde federal güvenlik görevlileri tarafından tutuklandı.

Cezaevi kayıtlarına göre, hakkında federal arama emri çıkartılan, Florida eyaletinden 36 yaşındaki Adam Christian Johnson tutuklanmasının ardından Cuma gecesi eyaletin Pinellas ilçesindeki cezaevine kondu. Kefalet izni verilmezken, Johnson’ın avukatının olup olmadığı da net değil.

Johnson sosyal medya platformunda tespit edilen kişilerden biriydi, kimliği Florida eyaletinin Tampa kentine 40 kilometre mesafedeki bir bölgenin yerel gazetesi tarafından saptanmıştı.

Christian'ın ardından da kürklü ve boynuzlu bir kostüm giyen, yüzü boyalı ve elinde Amerikan bayrağı takılı mızrakla görüntülenen saldırganın da tutuklandığı haberi geldi.

POLİSE TESLİM OLMUŞ

Adalet Bakanlığı, Jake Engeli olarak da bilinen Chansley'nin, polise kendisinin teslim olduğunu bildirdi. Chansley'nin Perşembe günü FBI'ın Washington ofisini aradığı ve gönüllü olarak görevlilerle görüştüğü bilgisi verildi. Bakanlığın açıklamasında, "Chansley, Başkan'ın tüm 'vatanseverlerin' 6 Ocak 2021'de Washington'a gelmeleri talebi üzerine, Arizona'dan diğer 'vatanseverlerle' birlikte grubun bir parçası olarak geldi" denildi.

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, yetkililer, 33 yaşındaki Jacob Anthony Chansley'nin Cumartesi günü tutuklandığını bildirdi.

Kongre’nin, 3 Kasım seçimlerinde Seçiciler Kurulu oylamasının sonucunu tescil etmek üzere toplandığı sırada Başkan Donald Trump’ın destekçilerinin baskınına uğramasından sonra FBI, olaylara karışanların tespit edilmesi için halktan yardım istemişti.

Olaylarda Kongre’de görevli bir polis memuru dahil beş kişi hayatını kaybetti. 

Kaynak: Amerika'nın Sesi