Fransa'nın Marsilya kentinde düzenlenen Newroz etkinliğinde açıklamalarda bulunan KONGRA GEL Eş Başkanı Remzi Kartal, Türkiye devletinin Kürt halkının büyük direnişini kırmak, örgütlü yapısını parçalamak, partiye olan inancını sarsmak için devreye koyduğunu söyledi.

Kartal’ın açıklamaları şöyle:

"Mazlum Doğan'ın 'yaşamak direnmektir' şiarına 'bizi burada öldürebilirler ama teslim alamayacaklar' diyerek en doğru cevabı veren Mehmet Tunç yoldaşa ve bütün direnen yoldaşlara selam olsun! Nasıl ki Mazlumlar, Ferhat'lar Diyarbakır Zindanında 12 Eylül faşizmine  karşı direnerek başardılarsa ve nasıl ki Arin Mirkanlar Rojava'da IŞİD zulmüne karşı direnerek başardığımızı bütün dünyaya gösterdiyse; bugün de Cizre’de Mehmetler, Silopi'de Pakizeler ve binlerce yoldaşımızla faşist Türkiye devletinin barbarlığına karşı direnerek bir kez daha başaracağımızı bütün dünyaya göstereceğiz.

"Devlet, Kürdistan şehirlerini yakıp yıkarak, insanları vahşice katlederek, toplumu korkuyla teslim alacağının hesabını yaptı ve bu amaçla savaşı tırmandırdı. Hesabı buydu. PKK devletin bu hesabını bozdu; Sur'da, Cizre’de, Silopi'de direnenler bu hesabı bozdu; Mazlumların mirasını devralmış her direnişçi bu hesabı bozdu. Mehmet Tunç bu hesabı bozdu, Pakize Nayır bu hesabı bozdu. Kürt halkı PKK ile arasındaki bağın devletin sandığından da güçlü olduğunu mücadeleye sahip çıkarak bozdu. Genç yaşlı, çocuk bebek ayrımı yapmadan insanlarımızı öldürüp, şehirlerimizi yıkıp yıkarak, halkı korkuyla sindirip teslim alacağını sananlara en doğru cevabı vererek direnenler devletin korkusu oldular. Ve devlet korkuyor artık, ve Erdoğan korkuyor artık! Bu korkudandır ki zulmün sınırını ortadan kaldırdılar. Ve onlar da biliyor ki bu korku onların sonu olacak.

"Bu son savaş olacak. Devlet zulmünde sınır tanımayacaksa bizler de direnişimizde sınır tanımayacağız. Onlar topyekun savaş konseptiyle saldırdıysa bizler de topyekun direniş konseptiyle cevap vereceğiz. Bugüne kadar sayısız destansı direniş ortaya koyan hareketimiz zafere her zamankinden daha yakındır. Düşmanlarımıza teslim olmadığımızı gösterdiğimiz gibi kazanacağımızı da göstereceğiz. Bütün dünya bunu görecek."

(Kaynak: Fırat Haber Ajansı)