Araştırma şirketi KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, AKP ve CHP'nin 24 Haziran seçimlerindeki oy oranlarını koruyamadığını iddia etti. Yeni bir seçim olması durumunda sonucu muhalefetin belirleyeceğini söyleyen Ağırdır "1 Nisan'da yeni Milliyetçi Cephe'ye hazır olalım" dedi.

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır Hakan Aksay'ın T24'te yayınlanan Gün Olur adlı video söyleşisine konuk oldu. 

Ağırdır, "Tayyip Bey'in gücü AKP'den daha fazla. Ama bugün seçim olsa iktidar zayıflayabilir. AKP'de oy kaybı olabilir. MHP güçlenebilir" diye konuştu.

İktidar partisi kadrolarda kuruluştaki heyecanın kalmadığını ifade eden Ağırdır, "Erdoğan'ın kadrolarla arasında mesafe var ancak seçmen üzerinde etkisi sürüyor. Yine de AKP 24 Haziran'ın gerisinde görünüyor" dedi.

Ağırdır, AKP'li seçmenin de ekonomik krizden etkilendiğini ancak muhalefetin beceriksizliği ve kutuplaştırma nedeniyle yine de iktidarın yanında yer alabileceğini söyledi. Ağırdır, bu durumda seçime katılımın düşebileceğini ya da diğer partilere geçemeyen seçmenin MHP'ye yönelebileceğini belirtti.

'İYİ PARTİ KURUMSALLAŞMASINI TAMAMLAYAMADI'

CHP'nin normalde yüzde 25-27 bandına çıkmışken yeniden Deniz Baykal dönemindeki yüzde 22'ye döndüğünü belirten Ağırdır, İYİ Parti'nin kurumsallaşmasını tamamlayamadığını ve seçim sonrası politik yönelim konusunda netleşemediğini ifade etti.

HDP'nin durumunun ise daha farklı olduğunu söyleyen Ağırdır, "Türkiyelileşemiyor ama yok olmuyor" yorumunu yaptı. Ağırdır, "Yine de araştırmalarımız Kürt seçmenin Kürt kimliği ile hareket edeceği sonucunu veriyor" dedi.

Aksay, Ağırdır'ın açıklamalarına değindiği köşe yazısında, program sonrasında KONDA Genel Müdürü'nün 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçim sonrası için söylediği şu tahmini de aktardı: "1 Nisan'da yeni MC'ye (Milliyetçi Cephe) hazır olalım!"