Okul ve Ülke dergisinin sorumlu müdürü ve Komünist Parti Merkez Komite Üyesi Mehmet İnam, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la Gülen Cemaati’nin lideri Fethullah Gülen’in yüzlerinin montajlandığı dergi kapağı nedeniyle, ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

sol.org.tr’de yer alan habere göre, Okul ve Ülke dergisinin ocak sayısında Erdoğan’la Gülen’in yarım yüzlerinin birleştirildiği kapak görseli ve ‘Gericilikten gericilik beğenmeyeceğiz; Hırsızı, Katili, Yobazı Kovala’ ifadesi suç unsuru sayıldı.



İstanbul Anadolu 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, dergi kapağının kendisi tarafından hazırlandığını belirten İnam, yazılanların basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Davanın ikinci duruşmasında hakim Hüseyin Kılıç, ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçunu düzenleyen Türk Ceza Kanunu’nun 299’ncı maddesi gereğince İnam’ın 11 ay 20 gün hapsine hükmetti. İnam’ın cezası ertelendi.

Hakkında verilen cezayla ilgili konuşan İnam, “Orada yazılanlar yeni Osmanlıcı fikirlerin ortalıkta dolaştığı dönemde bir siyasi eleştiri olarak yapıldı. Bizim için açılan davanın da verilen kararın da bir hükmü yoktur. Değişen bir şey de yoktur. AKP’yle ve bu düzenle olan kavgamıza kaldığımız yerden devam ediyoruz” dedi.