Yayıncılıkta  25. yılını dolduran Evrensel Basım Yayın'ın 600. kitabı, 7 dilde yayınlanan Komünist Manifesto oldu.

İlk olarak 21 Şubat 1848’de Londra’da Almanca olarak yayınlanan Komünist Parti Manifestosu, Uluslararası Marksist Leninist Parti ve Örgütler Konferansı'nın (CIPOML) 20. kuruluş yılı için Evrensel Basım Yayın tarafından özel olarak hazırlanarak, çok dilli olarak basıldı.

Türkçe, Kürtçe, Almanca, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, Arapça olmak üzere 7 dilde yayınlanan Komünist Parti Manifestosu, bez cilt, iplik dikiş ve cep boy kitap olarak özel baskısıyla okuyucularla buluşuyor.

Dünyanın hemen hemen bütün dillerine çevrilen Komünist Parti Manifestosu, yine ilk kez Kürtçeye Evrensel Basım Yayın tarafından çevrilmişti.

Evrensel Basım Yayın, yayıncılığının temel ilkesini, “Üreten çoğunluğun dünyayı değiştirme mücadelesine düşünsel-kültürel ve edebi katkı sunan eserleri özenle hazırlamak; yayın faaliyetimizin ülkemizdeki demokrasi mücadelesiyle birleştirmek; kültür edebiyat alanına ve insanlığın değerlerine karşı açılmış savaşa politika, sanat, edebiyat, bilim ve kültür alanında ürettiklerimizle bir yanıt verebilmek” sözleriyle ifade ediyor.