1. Uluslararası Sanat Günleri'ne ev sahipliği yapacak olan Ovacık Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, tüm doğa ve sanatseverleri festivale davet etti.

İlki 2000 yılında gerçekleştirilen Munzur Kültür ve Doğa Festivali, Dersim merkeze kayyımın atanmasıyla birlikte bu yıl 17.'si gerçekleştirilecek olan festivalde nasıl bir programın izleneceği merak konusu oldu.

İlçelerin kayyımdan bağımsız hareket edeceği festivalle ilgili Ovacık Belediye Başkanı Maçoğlu, “Yaşam devam ettiği sürece de biz bu tür etkinlikleri, bunun dışında başka etkinlikleri yapmak zorundayız. Bu bilinçle yola çıktık” dedi. 

Yaklaşık bir hafta sürmesi beklenen festival için Maçoğlu “Bu sene Munzur Kültür Festivali 17. kez gerçekleştirilecek. Dersim’in bu festivallere dair bir tecrübesi, bir altyapısı var. Bu tarz etkinliklerin herkesin sessizleştiği, sustuğu, bastırıldığı bir dönemde yapılması çok daha anlamlı.  

'Halk için sanat’ gibi politikalarının olduğunu belirten Maçoğlu sözlerini şöyle devam ettirdi: “Neler yapabiliriz diye konuştukça böyle bir fikir çıktı ortaya. Evet, Ovacık önemli çünkü sadece üretimiyle değil, aynı zamanda sanatla ve eğitim başarısıyla da ön plana çıkan bir ilçe burası. Türkiye’de, yerellerin yaşam alanlarına dair yapabileceği birçok şeyi göstermeyi amaçlıyoruz. Ve bu anlamda da Uluslararası Sanat Günlerinin ilkinin yapılması kararı hepimizi heyecanlandırdı.” 

Çok sayıda gazeteci, yazar, aydın ve sanatçının da yer alacağı 1. Uluslararası Ovacık Sanat Günleri'ndeki atölye ve etkinliklerde yer alacak isimlerden bazıları şöyle; Fuat Saka, Menderes Samancılar, Feryal Öney, Sunay Akın, Kemal Kahraman, Erdal Erzincan, Banu Güven, Ertuğrul Mavioğlu, İbrahim Varlı, Kemal Dinç, Volga Sorgu, Şükrü Aslan, Sibel Özbudun. Sanat Günleri ile ilgili bilgi ve gelişmeler ovaciksanat.org adresinden edinilebilir.