Dersim Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayan Komünist Başkan Fatih Maçoğlu, Dersim için neler düşündüklerini anlattı.

DW Türkçe'ye konuşan Maçoğlu, "Söz yetki karar halka diyerek birlikte yönetimi bir şehir ve etrafındaki ilçelerle yaptığımızda Türkiye'de modelleşebilme planımız var" dedi.

İttifakların henüz netleşmediğini belirten Maçoğlu, "Ben kuruma başvuru yaptım. Bölgede kurumun yerel yönetime dair bir çalışması ya da çabası varsa ittifaklar dahilinde, ittifak sonuçlarına göre aday adaylığımı koydum. Ama ittifaklar daha netleşmedi" dedi.

Dersim'de neler düşündüklerini de anlatan Komünist Başkan Maçoğlu, "Ovacık meselesini biraz daha büyüterek bir anlayış gerçekleştirmek istiyoruz. Türkiyede sosyalist siyasetin gelişebilmesine dair bir planımız var. Hiçbir yerde hiçbir şekilde şöyle bir tarzımız yok 'Geldiğimizde şunu yaparız şöyle yaparız'.

Biz geldiğimizde o şehrin fizibilite raporunu çıkartıp esas raporlar üzerinden halkın önceliği olan program ya da projeyi, yani halkın kendisinin kara verebilmeyi, halk meclislerinin coğrafyasıyla ilgili söz söylemeyi, karar alabilmeyi düşünürüz."