Dersim’in Ovacık ilçesinde, Ovacık 94 Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin ürettiği doğal ürünlerin satışının yapıldığı şubelerden biri de Ankara’da açılıyor. Soysal Çarşısı’ndaki şubenin açılışı yarın saat 14.00’te, Ovacık Belediye Başkanı Mehmet Maçoğlu tarafından yapılacak. Açılıştan önce konuşan Maçoğlu, “Doğal ürünleri görmek, yaptığımız çalışmaları bilmek isteyenleri açılışımıza bekliyoruz. Tüm Ankaralılar davetlimizdir” dedi.

Türkiye’nin pek çok yerinde Ovacık’ta üretilen doğal ürünlerin satılacağı şubeler açmayı hedeflediklerini ifade eden Maçoğlu, “Üreticiden tüketiciye doğrudan ulaşmayı hedefliyoruz. Aradaki birçok aracıyı çıkarmayı amaçlıyoruz. Çok pahalıya gelen kargo ücretini de tefeciyi de dışlıyoruz. Bu şubeler sayesinde üreticinin ürünlerini doğrudan tüketiciye ulaştırıyoruz. İnsanların gözüyle görüp seçebilme haklarını kullanmalarını istiyoruz. Bir de Türkiye’nin her yerinde bu tür dükkânları açarak doğal üretim yapan birçok kooperatifi de oralarda örgütlemeyi amaçlıyoruz. Tüketim ve üretim kapasitesinin genişlemesi adına çalışmalar planlıyoruz” diye konuştu.

‘ÇİFTÇİYİ ÜRETİMSİZ HALE GETİREN ANLAYIŞLARI KIRMAK ADINA ÇALIŞIYORUZ’

Serkan Alan'ın Gazete Duvar'da yer alan haberine göre Ovacık’ta kooperatifin ürettiği doğal ürünlerden elde edilen gelirin bir kısmı üniversite öğrencilerine burs olarak veriliyor.

Ovacık’ta üretimin tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Maçoğlu, “Kendi ülkemizde ve ilimizdeki çalışmalarla bu ülkedeki insanlara katkı sağlayacağımızı, üreticilerin gelişimi için yararlı olacağımızı düşünerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üreticiyi, çiftçiyi üretimsiz hale getiren anlayışları kırmak adına çalışıyoruz” diye konuştu.