TBMM’deki Adalet Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde AKP Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi HDP’li vekillere “Ensenizden tutup Beyaz Toroslara koyuyorlardı” dedi.

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli tepki gösterince, Komisyon Başkanı, AKP’li Çelebi’ye “Beyaz Toros” için ” Devleti mi kastettiniz?” diye sordu.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre AKP’li Çelebi, HDP’lilere, “Geçmişte siz Kürtçe konuştuğunuzda alıyorlardı ensenizden beyaz Toroslara koyuyorlardı. Bizden önce faili meçhuller vardı. Şimdi siz Ağrı’da, Şırnak’ta, Ankara’da, İstanbul’da, İzmir’de, Mersin’de, Yozgat’ta otobüsün üzerine çıkıp, Kürtçe propaganda yapıyorsunuz; kimse bir şey diyor mu? Çocuğunuza ‘Zozan’ adını veremiyordunuz. Bizden önce faili meçhuller vardı, şimdi bir tane gösteremezsiniz” dedi.

Çelebi’nin sözlerine tepki gösteren İYİ Partili Cinisli, “Devlete iftira atıyor. Beyaz Toros ne demek oluyor” dedi.

“DEVLETİ Mİ KASTETTİN”

Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz da tartışma üzerine Çelebi’ye, “Beyaz Toros ile devleti mi kast ettiniz?” sorusunu yöneltti.

Çelebi ise ‘’Devleti kastettiğim yok. Özgürlükler konusunda iktidarımızın Türkiye’ye getirdiklerini söylüyorum. Kamuda da kendinizi ifade edebiliyorsunuz. Bunu söylüyorum” cevabını verdi.