Şırnak’ta emniyette görev yapan bir komiserin otomobiliyle çarptığı Şırnak Avukat Hakları Merkezi Başkanı Avukat Serkan Karakaş’ın tedavisi hastanede sürüyor.

Bilinci yarı açık durumda olan Karakaş’ın ilerleyen günlerde başka bir hastaneye sevk edilmesi bekleniyor.

Karakaş’ın ağabeyi Hüseyin Karakaş, kardeşinin sağlık durumuyla ilgili bilgi verirken kardeşine çarpanların en ağır cezayı almaları için hukuk mücadelesi başlattıklarını söyledi.

‘SAKAT KALABİLİR…’

Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre, Karakaş’ın sağlık çalışanı ağabeyi Hüseyin Karakaş, “Umarım o kişi ağır cezaya çarptırılır” diyerek şunları söyledi:

“Sağ ayağı kötü durumda. Kas tendomları yırtılmış, ayak bağları kopmuş. Diz kapakları da dört yerden patlamış. Ayağının sakat kalma ihtimali yüksek. Kendisi psikolojik olarak kötü durumda. Olayın şokunu atlatamamış. Nasıl böyle bir şey yaşadığını anlamıyor. Düşünün bir ilin sınırları içerisinde sizi öldürmeye çalışıyorlar. Bu dünyanın hiçbir yerinde yaşanmaz. Kamu gücünü, insanlara karşı kullananların en ağır cezayı almalarını istiyoruz. Adaleti savunan birinin böyle bir şeyi yaşaması kadar trajikomik bir durum olamaz.”

ZIRHLI ARACIN ÖLDÜRDÜĞÜ DAYAN’IN AKRABASIYDI

Öte yandan Cizre’de geçtiğimiz ocak ayında evinden çıkarak dershaneye giden ve zırhlı aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Abdulgaffar Dayan adlı öğrenci de Karakaş’ın akrabasıydı.

Söz konusu olayın araştırılması için Karakaş da dosyada avukatlık yapıyordu. Karakaş ailesi yaşanılan olayın, dosyayla bağlantılı olup olmadığını henüz bilmediklerini söyledi.

TTB’DEN KINAMA

Türkiye Barolar Birliği de konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şırnak Barosu Avukat Hakları Merkezi Başkanı Av. Serkan Karakaş’ın, 10.04.2022 tarihinde Şırnak Emniyet Müdürlüğü mensubu bir komiserin, idaresindeki araçla kasıtlı olarak çarpması neticesinde ağır bir şekilde yaralandığını üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Meslektaşımızın bir an evvel sağlığına kavuşmasını diliyoruz. Türkiye Barolar Birliği olarak TBB Avukat Hakları Merkezimizle birlikte, bu menfur saldırının failinin gereken en ağır cezayı alabilmesi için hukuki sürecin başından sonuna kadar takipçisi olacağımızı meslektaşlarımıza ve tüm kamuoyuna duyuruyor, saldırıyı lanetliyoruz.”

NE OLMUŞTU?

Şırnak’ta 10 Nisan’da sabah saat 10:30 civarlarında Mezbahane mevkii kavşağında, Avukat Hakları Merkezi Başkanı Serkan Karakaş, seyir halindeyken aracın bozulması üzerine aracını güvenlikli yere çekti ve kontrol etmek üzere aracından indi. Bu esnada Şırnak Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan bir komiser, hızlı bir şekilde geri geri gelerek Karakaş’a çarptı.

Şırnak Barosu da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, soruşturma sürecinin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi ve failin gerekli cezayı alabilmesi için olayın takipçisi olacaklarını duyurdu. Şırnak Barosu’ndan avukatlar da yaptıkları açıklamada can güvenliklerinin olmadığını söylediler.