Yeşil Sol Parti Kocaeli’de miting gerçekleştirdi. Yahya Kaptan pazar yerinde yapılan mitinge EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDK eş sözcüsü Cengiz Çiçek ve Yeşil Sol Parti Kocaeli milletvekili adayları katıldı.

Miting alanına Amedspor formasıyla girmek isteyen bir kişi alınmadı. Sarı, kırmızı, yeşil renkli başörtüsü olan bir kadın ise uzun süre girişte bekletildi.

SARI ŞEMŞİYEYİ İÇERİ ALMADILAR

Emek Partisi İl Başkanı Arzu Erkan ve HDP İl Eş Başkanı Şehabettin Işık’ın selamlaması sonrası konuşan HDP Kocaeli milletvekili ve Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Ömer Faruk Gergerlioğlu "Kocaeli’de Darıca’da bürolarımıza saldırıp ellerini kollarını sallayarak gidiyorlar. Her türlü zorbalığı deniyorlar. Kaybedeceklerinden korkuyorlar. Bugün AKP’nin Kocaeli milletvekili 3. sıra adayı, Urfa’da 51 vatandaşımızı karakol önünde yüzüstü yere yatırıp işkence ettiren o dönemin emniyet müdürü. İşkencede zaman aşımı olmaz arkadaşlar, hiç utanmadan bu adamları aday gösterdiler.” diye konuştu. Gergerlioğlu sahnede elindeki sarı şemsiyeyi göstererek “Gebze’de bu elimde gördüğünüz sarı şemsiyeyi içeri almadılar. İçerde kırmız yeşil ile buluşabilir tehlike diye. İşte bu anlayıştır, Kürt sorununu ortaya çıkaran. Kürt halkı yıllardır tüm bu zulme karşı barış, kardeşlik ve adaletten başka bir şey istememiştir” dedi.

"ONLAR HER FIRSATI DARBEYE ÇEVİRMEYE ÇALIŞANLARDIR"

HDK eş sözcüsü Cengiz Çiçek sözlerine Kandıra cezaevinde yatan siyasi tutukluları selamlayarak başladı.

Çiçek iktidara seslenerek "Biz kimiz? Buradan sesleniyoruz ey bu halka zulüm edenler; kot taşlama işçileriyiz Dilovası’nda kanser soluyanlarız. Fabrikada emekçiyiz özgürlüğü için, eşit yurttaşlık için bedel ödeyen Alevi topluluğuyuz. İzmir’de Deniz Poyraz’ız, kadın mücadelesinin yılmaz neferiyiz. Peki onlar kim? ‘14 Mayıs siyasi darbe girişimidir’ deyip her fırsatı darbeye çevirmeye çalışanlardır. Bugün sahada sadece AKP’li adaylar yok. Bugün sahada Şırnak’ta AKP’nin valisi indi. Bugün sahaya AKP’nin imamları, yargı mensupları indi" diye konuştu.

"KAYYUM ANLAYIŞIYLA DARBE YAPTINIZ ZATEN"

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz da konuşmasına bugün doğum günü olan Gezi davasından tutuklu bulunan Mücella Yapıcı'yı ve diğer siyasi tutukluları selamlayarak başladı.

Emek ve Özgürlük İttifakının tarihi bir sorumlulukla cumhurbaşkanı adayı göstermediğini hatırlatan Akdeniz “Aleviyim dedi diye lince uğradıysa Kılıçdaroğlu, hepimiz Aleviyiz. Kürdüm diye içeri atılıyorsa Demirtaş ve arkadaşları hepimiz Kürt'üz. Siyasi darbe diyip duruyor Süleyman Soylu; aynaya bakarak konuşur Soylu. Sizler kayyum anlayışıyla darbe yaptınız zaten. Sizler Kocaeli'de, Gebze'de grev yasaklarıyla darbe yaptınız, sizler Kocaeli Üniversitesinde barış için imza veren akademisyenleri işinden ettiniz. Asıl siz darbecisiniz. Darbeci zihniyetinizle sandığa gömüleceksiniz. Bunlar 6. filoya karşı secde duranlardır. Bunları 14 Mayıs'ta hak ettikleri yere, tarihin çöplüğüne göndereceğiz” diye konuştu.

"YERLİ  VE MİLLİ DİYEREK İŞÇİLERİ UCUZ İŞGÜCÜ OLARAK SERMAYEYE PAZARLIYORLAR"

Akdeniz sözlerine, “Yerli ve milli diyorlar, TOGG diyorlar. Ya TOGG ne anlar açın halinden. Bakın burada Ford Otosan işçisi var, o da araç üretiyor ama diyor ki ben ömrüm boyunca çalışsam o arabayı alamam. Bunlar yerli ve milli diyerek Türk işçileri, Kürt işçileri yabancı sermayeye ucuz işgücü olarak pazarlıyor. Ücretlerimiz sürekli geriye gidiyor, çalışma saatlerimiz artıyor. Zengin daha da zengin oluyor, yoksul iyice yoksullaşıyor. Hani Mahsuni diyor ya, 'Yoksulun sırtından doyan doyana.' Bu yüzden bizler Newroz'da, 1 Mayıs’ta, 8 Mart'ta binler olarak alanlarda yan yana geldik. 14 Mayıs'ta da ne yaparlarsa yapsınlar halkımız meydanlarda olacak, irademizle sahip çıkacağız ve onları hep birlikte göndereceğiz” dedi.

"TEK DERTLERİ ÇETELERİ VE YANDAŞLARI"

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kocaeli’de bir olan milletvekili sayısını artırmayı hedeflediklerini belirterek, "Kocaeli'de çok sayıda temsilcinizin parlamentoya gitmesi, sizin sesiniz ve sözünüz olmasına ihtiyacımız var. Migros işçisi arkadaşlarımız yanımızda, bizler de onların yanındayız. Bütün işçi arkadaşlarımızın yanındayız. Yeşil Sol Parti sizleri temsilcisiz, seçeneksiz bırakmamak için burada. Elinize oy pusulası aldığınız zaman sadece ağacı görün, diğer hiçbir partiye bakmadan mührü ağacın altına vurun ki bunlar gitsin. AKP ve MHP iktidarını bir tabela partisi haline getirmek bizim boynumuzun borcudur, size söz veriyoruz. Gece evine ekmek götüremeyen, çocuğu okula aç giden, kadınların pazara gidemediği, alışveriş yapamadığı sadece Kocaeli'de değil tüm Türkiye'de en büyük sorunlardan biri. AKP’nin sizin ne yaşadığınızdan haberi yok. Onlar kadınlardan habersiz, gençlerden habersiz. Onların tek derdi kendi çeteleri ve kendi yandaşları. Herkes artık AKP'nin gitmesine ve tabela partisi haline gelmesine karar vermiş bile" dedi.

"TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE GÖNDERECEĞİZ"

Buldan iktidarın vaatleri için ise “Bu ülkeyi 21 yıldır yönetiyorlar. Verdikleri vaatlere bakınca sanki 21 yıldır biz iktidardaydık. Ama artık Türkiye halklarının bunların verdiği vaatlere kulak vermiyor. Yoksulluktan, işsizlikten haberi olmayan bu iktidara cevabı hepimiz 14 Mayıs'ta sandıkta vereceğiz. Onların TOGG dediği arabaları almaya vatandaşımız gücü yetmiyor. Diyorlar ki 'Biz TOGG diyoruz onlar patates soğan diyor' elbette ki patates soğan diyeceğiz, evlerde tencere kaynamıyor artık. Onlar Saraydan bizlerin evlerini görmüyor. Kaybedeceklerini anladılar, birçok yerde provakasyonlara girişiyorlar. Her yerde büyük bir birlik ve beraberlik olduğunu görüyorlar. Onların tarihin çöplüğüne göndereceğiz“ diye konuştu.

"TÜRKİYE HALKLARININ BOMBALARA İHTİYACI YOK"

Türkiye geneli 100 milletvekili hedeflediklerini ifade eden Pervin Buldan, "Şimdiye kadar HDP milletvekilleri Türkiye halklarının sesi oldu. Ama şimdi 100 milletvekili ile anahtar bir parti olma hedefiyle parlamentoya gidiyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de faşizmi geriletmek için oy kullanacağız. Önemli bir tercih yapacağız. Ya aydınlığı ya karanlığı seçeceğiz. Ya demokrasiyi ya da faşizmi seçeceğiz. Ya barış ya da savaşı seçeceğiz. Tayyip bey aldıkları savaş uçaklarının reklamını yaptı. O uçaklardan bombalar yağacak diyor. Ya ayıptır, günahtır. Türkiye halklarının bombalara ihtiyacı yok. Kocaeli hakkı neden savaş istesin, bombaya ihtiyacınız var mı? Elbette ki yok.“ diye konuştu.