Kocaeli’de akşam saatlerinde etkili olan yağışın ardından cadde ve sokakları su bastı. Gebze ilçesinde sera ve bahçelerde konteyner ve ağaç üstlerine çıkan 10 kişi mahsur kaldı. Arama kurtarma ekipleri 9 kişiyi botlarla kurtardı.

Kocaeli genelinde akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağmur nedeniyle su baskınları yaşandı. Kent merkezinde binaların bodrum katlarını ve işyerlerini su bastı.

Belediye ekipleri, tıkanan rögar kapaklarını açarak oluşan su birikintilerini gidermeye çalıştı. Kocaeli Devlet Hastanesi Acil Servis’nin önünü de su bastı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri motopomp kurarak hastane önünde biriken suları çekmeye başladı. Birçok araç da su altında kaldı.

Gebze ilçesi Ballıkayalar Mevkiinde bulunan sera ve bahçelerde çalışan kişilerle, arazilerini kontrole gidenler, şiddetli yağış nedeniyle taşan derenin sularından kurtulmak için konteyner ve ağaçların üstlerine çıktı. Mahsur kalan 9 kişi, cep telefonuyla yetkilerden yardım istedi. Çalışmalara destek için İstanbul’dan bölgeye bir helikopter de gönderildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve AFAD ekipleri mahsur kalan 9 kişiyi zodyak botlarla kurtardı.